Japoniška ramen sriuba

Ingredientai
Jums reikės:
500 g kiaulienos šoninės
1 česnako skiltelės
5 valg. š. sojų padažo
60 ml japoniško gėrimo sake
600 ml vandens
2 vištienos sultinio kubelių
Pakuotės ramen makaronų
4 kiaušinių
2 šalotinių svogūnų
Nedidelio gabalėlio imbiero
Nedidelio pundelio svogūno laiškų
Skardinės konservuotų bambuko ūglių
Miso pastos
- 1Kiaulienos šonininės gabalėlį reiktų rinktis pailgą ir kuo taisyklingesnės formos, kad iškepus galima būtų supjaustyti lygiomis riekelėmis. Patartinia per plotį sutvirtinti siūlais, kad kepant išlaikytų formą.
- 2Gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepti šoninę iš visų pusių. Pradėti nuo odelės. Kad mėsa būtų kvapnesnė, į keptuvę taip pat įdėti skiltelę česnako. Apkepus pamažinti kaitrą ir mėsą apšlakstyti sojų padažu bei japonišku gėrimu sake. Uždengti keptuvę ir palikti pasitroškinti apie 20 min. Baigus troškintis nuimti siūlus ir supjaustyti riekelėmis. Jas dar apkepti toje pačioje keptuvėje, kad dar geriau įsigertų skonių.
- 3Ramenui labai svarbu kiaušiniai. Jie turi būti minkšti, netgi skystoku tryniu. Kiaušinius dėti į verdantį vandenį ir virti 6 minutes. Išvirus iš karto įdėti į ledinį vandenį. Kad kiaušinius būtų lengviau nulupti, į vandenį galima įpilti šiek tiek acto.
- 4Atskirame puode užvirti vandenį ir įdėti 2 kubelius vištienos sultinio. Šiame sultinyje išvirti makaronus.
- 5Šalotinius svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Imbierą nulupti ir supjaustyti šiaudeliais. Svogūno laiškus susmulkinti.
- 6Paruošus visus ingredientus, jau galima formuoti sriubą. Į dubenėlius dėti makaronus, šalia po šaukštą svogūnų laiškų ir šalotinių svogūnų, šaukštelį imbiero, kelis galabėlius bambuko ūglių, užpilti 2 samčiais sultinio, įdėti šaukštelį miso pastos ir šiek tiek pamaišyti. Kiaušinį perpjauti pusiau ir dėti į sriubą. Galiausiai dėti kelis gabalėlius mėsos.