I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis


Spalvingas ir stotus patiekalas puikiai tinkantis pietums ar vakarienei. Sultingas jautienos kepsnys, birūs ryžiai ir saldžiarūgštės daržovės - fantastiška skonių kombinacija. Pagaminsite greitai ir be didelių pastangų, o mėgausis visi ragaujantys.

Ingredientai


Jums reikės:

300 g ilgagrūdžių ryžių
0,5 vnt. citrinos žievelės (luptos)
Šiek tiek kumino (pasirinktinai)
400 g sausai brandinto jautienos antrekoto
Šiek tiek druskos
0,5 vnt. raudonosios paprikos
1 vnt. morkos
1 vnt. nedidelės cukinijos
Šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
2 valg. šaukštų Kėdainių konservai saldžiarūgščio padažo
  • 1Į didesnį kiekį vandens suberkite ryžius, keletą citrinos žievelių ir šiek tiek kumino. Virkite apie 7-8 minutes, patikrinkite ar ryžiai išvirę. Jei taip, perkoškite, gražinkite į prikaistuvį, uždenkite ir palikite dar šiek tiek pabrinkti.
  • 2Jautienos antrekotą gausiai pabarstykite druska ir dėkite į labai gerai įkaitintą keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepsniui pakepus apie 2-3 minutes, jį apverskite ir įdėkite šaukštą sviesto, kepkite apie minutę laistydami jį sviestu, po to leiskite dar minutę, kitą pakepti.
  • 3Bendras kepimo laikas priklauso nuo kepsnio dydžio. Maždaug 3 cm kepsnys turėtų kepti apie 5-6 minutes. Tiek kepdami gausite vidutiniškai keptą kepsnį į žalesnę pusę. Jei mėgstate labiau iškepusius, pridėkite po minutę, kitą iš abiejų pusių. Iškepusį kepsnį išimkite iš keptuvės ir leiskite „pailsėti“.
  • 4Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus sudėkite kepti pjaustytas daržoves. Morką supjaustykite nestorais gabalėliais nes kepa lėčiausiai, o cukiniją ir papriką šiek tiek didesniais gabalėliais, nes iškeps greičiau nei morka. Daržovėms kepant įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus, įberki šviežiai maltų pipirų ir įdėkite porą šaukštų saldžiarūgščio padažo. Šiek tiek pakepkite, bet neperkepkite, daržovės turi išlikti traškios.
  • 5Jautienos antrekotą patiekite kartu su biriais ryžiais ir saldžiarūgštėmis daržovėmis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Špinatų ir fetos sūrio pyragas Spanakopita

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Susuktas sumuštinis su lašiša ir špinatais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronų paelija su jūros gėrybėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Midijos su traiškytomis bulvytėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Azijos įkvėpti koldūnai su krevetėmis ir kiauliena ramen sultinyje

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pyragėliai su obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grikių blyneliai su įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis