I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis


Spalvingas ir stotus patiekalas puikiai tinkantis pietums ar vakarienei. Sultingas jautienos kepsnys, birūs ryžiai ir saldžiarūgštės daržovės - fantastiška skonių kombinacija. Pagaminsite greitai ir be didelių pastangų, o mėgausis visi ragaujantys.

Ingredientai


Jums reikės:

300 g ilgagrūdžių ryžių
0,5 vnt. citrinos žievelės (luptos)
Šiek tiek kumino (pasirinktinai)
400 g sausai brandinto jautienos antrekoto
Šiek tiek druskos
0,5 vnt. raudonosios paprikos
1 vnt. morkos
1 vnt. nedidelės cukinijos
Šiek tiek kokybiško alyvuogių aliejaus
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
2 valg. šaukštų Kėdainių konservai saldžiarūgščio padažo
  • 1Į didesnį kiekį vandens suberkite ryžius, keletą citrinos žievelių ir šiek tiek kumino. Virkite apie 7-8 minutes, patikrinkite ar ryžiai išvirę. Jei taip, perkoškite, gražinkite į prikaistuvį, uždenkite ir palikite dar šiek tiek pabrinkti.
  • 2Jautienos antrekotą gausiai pabarstykite druska ir dėkite į labai gerai įkaitintą keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Kepsniui pakepus apie 2-3 minutes, jį apverskite ir įdėkite šaukštą sviesto, kepkite apie minutę laistydami jį sviestu, po to leiskite dar minutę, kitą pakepti.
  • 3Bendras kepimo laikas priklauso nuo kepsnio dydžio. Maždaug 3 cm kepsnys turėtų kepti apie 5-6 minutes. Tiek kepdami gausite vidutiniškai keptą kepsnį į žalesnę pusę. Jei mėgstate labiau iškepusius, pridėkite po minutę, kitą iš abiejų pusių. Iškepusį kepsnį išimkite iš keptuvės ir leiskite „pailsėti“.
  • 4Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejaus sudėkite kepti pjaustytas daržoves. Morką supjaustykite nestorais gabalėliais nes kepa lėčiausiai, o cukiniją ir papriką šiek tiek didesniais gabalėliais, nes iškeps greičiau nei morka. Daržovėms kepant įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus, įberki šviežiai maltų pipirų ir įdėkite porą šaukštų saldžiarūgščio padažo. Šiek tiek pakepkite, bet neperkepkite, daržovės turi išlikti traškios.
  • 5Jautienos antrekotą patiekite kartu su biriais ryžiais ir saldžiarūgštėmis daržovėmis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Lazanija su chorizo be glitimo

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kukurūziniai blynai su chorizo padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Graikiškas krevečių užkandis su feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

GARDU GARDU chorizo mėsainis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pavasariška, greitai paruošiama pica su smidrais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus bulvinis blynas su burata

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė baklažanų užtepėlė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis