I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Juodojo šokolado putėsinis tortas


Ingredientai


Šokoladiniam biskvitui reikės:

60 g sviesto
75g cukraus
0,5 arb. š. kepimo miltelių
1 kiaušinio

Šokoladiniam putėsiui reikės:

5 kiaušinių trynių
80 g cukraus
30 g vandens

Papuošimui reikės:

  • 1

    Biskvito gaminimo eiga:

    Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol jis ištirps (kaitinti nebereikia). Masei pravėsus, įmušti kambario temperatūros kiaušinį ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Atskirame dubenėlyje sumaišyti cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Supilti į šokolado masę ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • 2Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje iki 10 min. Iškepusį biskvitą atvėsinti.
  • 3

    Kremo gaminimo eiga:

    Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Virti reikia, kol pasieks 112-115°C arba kai pradės kilti sunkūs burbulai. Plakant kiaušinių trynius maža srovele katiliuko šonu supilti karštą sirupą. Plakti, kol susidarys šviesios putos.
  • 4Šokoladą ištirpinti garų vonelėje arba karštoje orkaitėje. Šokoladui ištirpus į jį įdėti gerai nusausintą želatiną ir išmaišyti.
  • 5Šokolado masę sumaišyti su trynių mase ir įmaišyti išplaktą grietinėlę. Kremą supilti į formą su atvėsusiu biskvitu ir palikti šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį.
  • 6Tortui pilnai sustingus viršų pabarstyti kakava.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis