I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kalėdinė Pavlova


Ingredientai


Morengui reikės:

4 kiaušinių baltymų
100 g cukraus pudros
100 g cukraus
Laimo žievelės

Maskarponės kremui reikės:

5 g vanilinio cukraus
25 g cukraus

Mandarinų kurdui reikės:

100 g cukraus
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
2 kiaušinių
2 kiaušinių trynių
85 g sviesto
0,5 laimo sulčių
1 mandarino žievelės (tarkuotos)
  • 1Morengui visus ingredientus sudėti į indą ir išplakti iki labai standžių putų. Konditerinio maišelio su antgaliu pagalba suformuoti vainiko formą. Kepti iki 110°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
  • 2Maskarponės kremui vandenyje užmerkti želatinos lakštus ir palikti kelioms minutėms išbrinkti. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir į ją įberti cukrų bei vanilinį cukrų. Išmaišyti. Nukelti nuo kaitros, sudėti maskarponės sūrį, nusausintus želatinos lakštus ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Kremą supilti į įndą, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldutuve atvėsti
  • 3Kurdui mandarinų tyrę su tarkuota mandarino žievele užvirinti. Puode sumaišyti cukrų su krakmolu, sudėti kiaušinius ir trynius ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į masę įpilti šiek tiek mandarinų tyrės, permaišyti ir grąžinti masę į prikaistuvį. Maišant sudėti sviestą ir kaitinti iki 82 °C. Kaitinti apie 10 min., kol sutirštės.
  • 4Atvėsusį maskarponės kremą išplakti ir sudėti į konditerinį maišelį. Taip pat į konditerinį maišelį sudėti ir atvėsusį mandarinų kurdą.
  • 5Iškepusį morengą apversti ir ant jo formuoti kremus: pirma maskarponės kremą ir į jo vidų, kaip įdarą, špricuoti kurdą.
  • 6Dekoruoti raudonomis uogomis ir pjaustytomis mandarinų žievelėmis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis