I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kalėdinė Pavlova


Ingredientai


Morengui reikės:

4 kiaušinių baltymų
100 g cukraus pudros
100 g cukraus
Laimo žievelės

Maskarponės kremui reikės:

5 g vanilinio cukraus
25 g cukraus

Mandarinų kurdui reikės:

100 g cukraus
2 šaukštų kukurūzų krakmolo
2 kiaušinių
2 kiaušinių trynių
85 g sviesto
0,5 laimo sulčių
1 mandarino žievelės (tarkuotos)
  • 1Morengui visus ingredientus sudėti į indą ir išplakti iki labai standžių putų. Konditerinio maišelio su antgaliu pagalba suformuoti vainiko formą. Kepti iki 110°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
  • 2Maskarponės kremui vandenyje užmerkti želatinos lakštus ir palikti kelioms minutėms išbrinkti. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir į ją įberti cukrų bei vanilinį cukrų. Išmaišyti. Nukelti nuo kaitros, sudėti maskarponės sūrį, nusausintus želatinos lakštus ir gerai išmaišyti šluotelės pagalba. Kremą supilti į įndą, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldutuve atvėsti
  • 3Kurdui mandarinų tyrę su tarkuota mandarino žievele užvirinti. Puode sumaišyti cukrų su krakmolu, sudėti kiaušinius ir trynius ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į masę įpilti šiek tiek mandarinų tyrės, permaišyti ir grąžinti masę į prikaistuvį. Maišant sudėti sviestą ir kaitinti iki 82 °C. Kaitinti apie 10 min., kol sutirštės.
  • 4Atvėsusį maskarponės kremą išplakti ir sudėti į konditerinį maišelį. Taip pat į konditerinį maišelį sudėti ir atvėsusį mandarinų kurdą.
  • 5Iškepusį morengą apversti ir ant jo formuoti kremus: pirma maskarponės kremą ir į jo vidų, kaip įdarą, špricuoti kurdą.
  • 6Dekoruoti raudonomis uogomis ir pjaustytomis mandarinų žievelėmis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis