I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kalėdiniai keksiukai


Ingredientai


Jums reikės:

250 g kambario temperatūros sviesto
250 g rudo cukraus
1 g druskos
250 g kambario temperatūros kiaušinių masės (arba 3 kiaušinių)

Dekoravimui:

50 g aliejaus
Liofilizuotų aviečių
50 g aliejaus
Smulkintų pistacijų riešutų
  • 1Sviestą išsukti su rudumi cukrumi iki purios masės. Po truputį į ją pilti ir maišyti kambario temperatūros kiaušinių masę. Viska gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Vėl viską gerai išmaišyti ir padalinti tešlą į dvi dalis. Į vieną dalį sudėti šokoladą, į kitą – pistacijų pastą. Formeles ištepti lydytu sviestu ir konditerinio maišelio pagalbą paskirstyti į jas tešlą. Pašauti į iki 210°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 180°C. Kepti apie 25 minutes.
  • 2Atskiruose induose ištirpinti juodą ir baltą šokoladus, sumaišyti su aliejumi. Iškeptus ir atvėsusius keksiukus panardinti iki pusės į glaistą ir apibarstyti liofilizuotų aviečių trupiniais bei smulkintomis pistacijomis. Džiaugsmas akims ir skonio receptoriams!

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis