I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kalėdiniai keksiukai


Ingredientai


Jums reikės:

250 g kambario temperatūros sviesto
250 g rudo cukraus
1 g druskos
250 g kambario temperatūros kiaušinių masės (arba 3 kiaušinių)

Dekoravimui:

50 g aliejaus
Liofilizuotų aviečių
50 g aliejaus
Smulkintų pistacijų riešutų
  • 1Sviestą išsukti su rudumi cukrumi iki purios masės. Po truputį į ją pilti ir maišyti kambario temperatūros kiaušinių masę. Viska gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Vėl viską gerai išmaišyti ir padalinti tešlą į dvi dalis. Į vieną dalį sudėti šokoladą, į kitą – pistacijų pastą. Formeles ištepti lydytu sviestu ir konditerinio maišelio pagalbą paskirstyti į jas tešlą. Pašauti į iki 210°C įkaitintą orkaitę ir iš karto sumažinti kaitrą iki 180°C. Kepti apie 25 minutes.
  • 2Atskiruose induose ištirpinti juodą ir baltą šokoladus, sumaišyti su aliejumi. Iškeptus ir atvėsusius keksiukus panardinti iki pusės į glaistą ir apibarstyti liofilizuotų aviečių trupiniais bei smulkintomis pistacijomis. Džiaugsmas akims ir skonio receptoriams!

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis