I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas


Ingredientai


Jums reikės:

Pyragui:

100 g džiovintų abrikosų
100 g džiovintų figų
50 g migdolų riešutų
100 g cukraus
250 g rudojo cukraus
400 g kambario temperatūros sviesto
6 kiaušiniai
120 ml tamsaus romo
0,5 arb. š. maltų gvazdikėlių
Nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas
1 valg. š. sviesto

Papuošimui:

30 g migdolų riešutų
30 g pekano riešutų
30 g razinų
30 g džiovintų abrikosų
30 g konservuotų desertinių vyšnių
  • 1Pyragui skirtus džiovintus vaisius, cukatus ir riešutus susmulkinti kubeliais ir sudėti į dubenį. Įberti maltų gvazdikėlių, įtarkuoti imbiero, užpilti romu, gerai išmaišyti ir palikti nakčiai marinuotis.
  • 2Elektrinio plakiklio pagalba sviestą išsukti kartu su baltu cukrumi iki purios masės. Tada suberti rudąjį cukrų ir dar kartą išpurenti. Į sviesto masę įmušti kiaušinius ir viską gerai išplakti. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir dar kartą viską išpurenti iki vientisos masės. Tada sudėti marinuotus vaisius ir išmaišyti. Tešla gaunasi tiršta ir drimbanti nuo šaukšto. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti kraštus miltais. Suversti į ją gautą tešlą, išlyginti paviršių ir kepti iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 2 val. Iškepusį gerai atvėsinti (geriausia per naktį).
  • 3Papuošimui skirtus džiovintus vaisius, cukatus ir riešutus sumaišyti su abrikosų džemų ir jais dekoruoti atvėsusio pyrago paviršių. Kraštus apibarstyti netirpia cukraus pudra.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis