I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas


Ingredientai


Jums reikės:

Pyragui:

100 g džiovintų abrikosų
100 g džiovintų figų
50 g migdolų riešutų
100 g cukraus
250 g rudojo cukraus
400 g kambario temperatūros sviesto
6 kiaušiniai
120 ml tamsaus romo
0,5 arb. š. maltų gvazdikėlių
Nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas
1 valg. š. sviesto

Papuošimui:

30 g migdolų riešutų
30 g pekano riešutų
30 g razinų
30 g džiovintų abrikosų
30 g konservuotų desertinių vyšnių
  • 1Pyragui skirtus džiovintus vaisius, cukatus ir riešutus susmulkinti kubeliais ir sudėti į dubenį. Įberti maltų gvazdikėlių, įtarkuoti imbiero, užpilti romu, gerai išmaišyti ir palikti nakčiai marinuotis.
  • 2Elektrinio plakiklio pagalba sviestą išsukti kartu su baltu cukrumi iki purios masės. Tada suberti rudąjį cukrų ir dar kartą išpurenti. Į sviesto masę įmušti kiaušinius ir viską gerai išplakti. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir dar kartą viską išpurenti iki vientisos masės. Tada sudėti marinuotus vaisius ir išmaišyti. Tešla gaunasi tiršta ir drimbanti nuo šaukšto. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti kraštus miltais. Suversti į ją gautą tešlą, išlyginti paviršių ir kepti iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 2 val. Iškepusį gerai atvėsinti (geriausia per naktį).
  • 3Papuošimui skirtus džiovintus vaisius, cukatus ir riešutus sumaišyti su abrikosų džemų ir jais dekoruoti atvėsusio pyrago paviršių. Kraštus apibarstyti netirpia cukraus pudra.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis