I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kalėdinis keksas su apelsinų cukatais


Ingredientai


Jums reikės:

260 g sviesto
250 g rudojo cukraus
85 g pieno
60 g lazdyno riešutų
60 g migdolų riešutų
20 g apelsinų likerio
  • 1Elektriniame smulkintuve kartu su apelsinų likeriu susmulkinti migdolus, lazdyno riešutus ir apelsinų cukatus. Rudą cukrų kartu su sviestu išsukti iki purios masės, suberti migdolų miltus ir gerai išmaišyti. Tada palaipsniui maišant supilti kiaušinių masę ir pieną. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, suberti į sviestinę masę ir vėl viską gerai išmaišyti. Tada suberti riešutų ir cukatų trupinius bei išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve mažiausiai dvylikai valandų. Prieš kepimą palaikyti kambario temperatūroje gerą valandą. Kepimo forma ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Sudėti tešlą, įspausti keletą apelsinų cukatų griežinėlių ir kepti iki 150°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą. Dekoruoti netirpia cukraus pudra. Galima gražiai supakuoti ir dovanoti Kalėdų proga.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

1
    1
    Krepšelis
    Vaisių pektinas NH (500 g)
    1 X 38,99  = 38,99