I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kalėdinis keksas su apelsinų cukatais


Ingredientai


Jums reikės:

260 g sviesto
250 g rudojo cukraus
85 g pieno
60 g lazdyno riešutų
60 g migdolų riešutų
20 g apelsinų likerio
  • 1Elektriniame smulkintuve kartu su apelsinų likeriu susmulkinti migdolus, lazdyno riešutus ir apelsinų cukatus. Rudą cukrų kartu su sviestu išsukti iki purios masės, suberti migdolų miltus ir gerai išmaišyti. Tada palaipsniui maišant supilti kiaušinių masę ir pieną. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, suberti į sviestinę masę ir vėl viską gerai išmaišyti. Tada suberti riešutų ir cukatų trupinius bei išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve mažiausiai dvylikai valandų. Prieš kepimą palaikyti kambario temperatūroje gerą valandą. Kepimo forma ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Sudėti tešlą, įspausti keletą apelsinų cukatų griežinėlių ir kepti iki 150°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą. Dekoruoti netirpia cukraus pudra. Galima gražiai supakuoti ir dovanoti Kalėdų proga.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis