I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kalėdinis pyragas su aguonomis


Ingredientai


Mielinei tešlai reikės:

Žiupsnelio druskos
2 šaukštų cukraus
12 g šviežių mielių (arba 4 g sasų mielių)
1 kiaušinio
70 ml riebaus pieno
50 g kambario temperatūros sviesto

Idarui reikės:

150 g aguonų
250 ml pieno
50 g cukrus
100 g razinų
Vandens razinų mirkymui
  • 1Į katiliuką suberkite sausus ingredientus ir išmaišykite. Įdėkite mielių, įmuškite vieną kiaušinį ir supilkite pieną. Tešlą maišytuvu maišykite lėta eiga, kad tolygiai išsimaišytų visi ingredientai. Taip maišykite apie 4 min. Tuomet minkykite tešlą apie 8 minutes vidutine eiga, kol ji nebelips prie katiliuko kraštų. Galiausiai sudėkite kambario temperatūros sviestą ir maišykite greita eiga, kol sviestas pilnai išsimaišys.
  • 2Švarų indą patepkite sviestu, įdėkite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite apie 1 valandą, kol padvigubės.
  • 3Kol kyla tešla, pasiruoškite aguodų įdarą. Aguonas, pieną ir cukrų supilkite į prikaistuvį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite pamaišant 15-20 minučių. Tuomet atvėsinkite ir sutrinkite su trintuvu, kad susitraiškytų aguonos.
  • 4Darbastalį pabarstykite miltais ir ant jo iškočiokite tešlą iki 5mm storio. Stenkitės, kad tešla būtų kuo panašesnė į stačiakampį. Visą paviršių ištepkite trintų aguonų įdarų. Kraštuose palikite apie 1 cm laisvo ploto, kad būtų lengviaus susukti pyragą. Užberkite vandenyje išbrinintas ir nusausintas razinas bei šokolado granules. Suvyniokite vyniotinį.
  • 5Vyniotinį perpjaukite pusiau ir iš dviejų dalių susukite pynutę. Įdėkite į pailgą kepimo formą ir palikite kildintis šiltoje vietoje 1-1,5 valandos.
  • 6Pakilusį pyragą patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Iškepusį pyragą būtinai išimkite iš kepimo formos ir leiskite atvėsti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis