I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kalėdinis pyragas su aguonomis


Ingredientai


Mielinei tešlai reikės:

Žiupsnelio druskos
2 šaukštų cukraus
12 g šviežių mielių (arba 4 g sasų mielių)
1 kiaušinio
70 ml riebaus pieno
50 g kambario temperatūros sviesto

Idarui reikės:

150 g aguonų
250 ml pieno
50 g cukrus
100 g razinų
Vandens razinų mirkymui
  • 1Į katiliuką suberkite sausus ingredientus ir išmaišykite. Įdėkite mielių, įmuškite vieną kiaušinį ir supilkite pieną. Tešlą maišytuvu maišykite lėta eiga, kad tolygiai išsimaišytų visi ingredientai. Taip maišykite apie 4 min. Tuomet minkykite tešlą apie 8 minutes vidutine eiga, kol ji nebelips prie katiliuko kraštų. Galiausiai sudėkite kambario temperatūros sviestą ir maišykite greita eiga, kol sviestas pilnai išsimaišys.
  • 2Švarų indą patepkite sviestu, įdėkite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite apie 1 valandą, kol padvigubės.
  • 3Kol kyla tešla, pasiruoškite aguodų įdarą. Aguonas, pieną ir cukrų supilkite į prikaistuvį ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite pamaišant 15-20 minučių. Tuomet atvėsinkite ir sutrinkite su trintuvu, kad susitraiškytų aguonos.
  • 4Darbastalį pabarstykite miltais ir ant jo iškočiokite tešlą iki 5mm storio. Stenkitės, kad tešla būtų kuo panašesnė į stačiakampį. Visą paviršių ištepkite trintų aguonų įdarų. Kraštuose palikite apie 1 cm laisvo ploto, kad būtų lengviaus susukti pyragą. Užberkite vandenyje išbrinintas ir nusausintas razinas bei šokolado granules. Suvyniokite vyniotinį.
  • 5Vyniotinį perpjaukite pusiau ir iš dviejų dalių susukite pynutę. Įdėkite į pailgą kepimo formą ir palikite kildintis šiltoje vietoje 1-1,5 valandos.
  • 6Pakilusį pyragą patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Iškepusį pyragą būtinai išimkite iš kepimo formos ir leiskite atvėsti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

59
    59
    Krepšelis
    Vaisių pektinas NH (500 g)
    2 X 38,99  = 77,98 
    Natūralus vištienos sultinys SALSUS (1l)
    2 X 8,99  = 17,98 
    Apelsinų skonio šokoladas-871
    Apelsinų skonio šokoladas (1 kg)
    3 X 19,99  = 59,97 
    Kepimo milteliai (120 g)
    2 X 1,99  = 3,98 
    Itališki makaronai Tubettoni (500 g)
    2 X 2,99  = 5,98 
    Itališki makaronai Trofie (500 g)
    2 X 3,19  = 6,38 
    Itališki makaronai Rigatoni (500 g)
    2 X 2,99  = 5,98 
    Itališki makaronai Pasta Mista (500 g)
    2 X 2,99  = 5,98 
    Itališki makaronai Gomitoni (500 g)
    2 X 3,19  = 6,38 
    Itališki makaronai Bucatini (500 g)
    2 X 2,99  = 5,98 
    Pistacijų pasta-0
    Pistacijų pasta ( 300 g)
    2 X 16,99  = 33,98 
    Baltasis šokoladas 25,9 %-881
    Baltasis šokoladas 25,9 % (2,5 kg)
    1 X 32,99  = 32,99 
    Cukrinė masė tortų dengimui (5 kg)
    2 X 26,99  = 53,98 
    Želatina lapeliais (10 vnt.)
    2 X 1,99  = 3,98 
    Greito paruošimo RYŽIŲ košė-1015
    Greito paruošimo RYŽIŲ košė (300 g)
    2 X 2,38  = 4,76 
    Pieninis šokoladas 33,6 %-875
    Pieninis šokoladas 33,6 % (1 kg)
    4 X 14,49  = 57,96 
    Kartusis šokoladas 70,5 %-877
    Kartusis šokoladas 70,5 % (1 kg)
    1 X 14,49  = 14,49 
    Juodasis šokoladas 54,5 %-876
    Juodasis šokoladas 54,5 % (1 kg)
    4 X 13,89  = 55,56 
    Baltasis šokoladas 25,9 %-881
    Baltasis šokoladas 25,9 % (1 kg)
    4 X 14,49  = 57,96 
    Žaliosios citrinos skonio šokoladas-872
    Žaliųjų citrinų skonio šokoladas (1 kg)
    4 X 19,99  = 79,96 
    Juodojo šokolado putėsiai-110
    Juodojo šokolado putėsiai (800 g)
    4 X 15,99  = 63,96 
    Juodojo šokolado vermišeliai-558
    Juodojo šokolado vermišeliai (1000 g)
    4 X 16,89  = 67,56 
    Baltojo šokolado vermišeliai-572
    Baltojo šokolado vermišeliai (1000 g)
    4 X 15,99  = 63,96 
    Baltojo šokolado putėsiai-571
    Baltojo šokolado putėsiai (800 g)
    6 X 17,99  = 107,94 
    Kapučino skonio šokoladas-870
    Kapučino skonio šokoladas (1 kg)
    4 X 19,99  = 79,96 
    Traškus karamelinis įdaras (3 kg)
    2 X 38,97  = 77,94 
    Traškus pistacijų skonio įdaras (3 kg)
    2 X 51,99  = 103,98 
    Traškus šokoladinis įdaras (3 kg)
    2 X 38,97  = 77,94 
    Traškus įdaras su pistacijomis (400 g)
    2 X 7,99  = 15,98 
    Traškus įdaras su pistacijomis (1000 g)
    2 X 17,99  = 35,98 
    Traškus įdaras šokolado skonio (1000 g)
    2 X 13,99  = 27,98 
    Traškus įdaras karamelės skonio (1000 g)
    2 X 13,99  = 27,98 
    Traškus įdaras karamelės skonio (400 g)
    2 X 6,99  = 13,98 
    Traškus įdaras šokolado skonio (400 g)
    2 X 6,99  = 13,98 
    Kakavos milteliai-573
    Kakavos milteliai (1000 g)
    2 X 13,99  = 27,98 
    Cukraus pudra-1000
    Netirpi cukraus pudra (200 g)
    2 X 1,99  = 3,98 
    Natūralus daržovių sultinys SALSUS (1l)
    2 X 10,49  = 20,98 
    Natūralus žuvies sultinys SALSUS (1l)
    2 X 8,99  = 17,98 
    Natūralus Miso Ramen sultinys SALSUS (1l)
    2 X 11,99  = 23,98 
    Natūralus Shoyou Ramen sultinys SALSUS (1l)
    2 X 11,99  = 23,98