I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Karamelinis obuolių pyragas


Ingredientai


Jums reikės:

Pagrindui:

100 g migdolų riešutų
120 g cukraus pudros
200 g šalto kubeliais pjaustyto sviesto
Žiupsnelio druskos

Obuolių karamelės įdarui:

1 kg obuolių
200 g cukraus
  • 1Į elektrinį smulkintuvą suberti birius produktus: miltus, cukraus pudrą, druską ir riešutus. Sumalti iki smulkių trupinių. Tada po truputį dėti sviesto kubelius ir toliau malti. Tada įmušti kiaušinį ir permalti iki vientisos masės. Gautą masę išlyginti nestoru sluoksniu ant maistinės plėvelės, suvynioti ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
  • 2Įberti 50 g cukraus į įkaitintą keptuvę ir išlydyti. Taip po truputį suberti visą likusį cukrų ir išlydyti. Gautą karamelę išpilti ant kepimo popieriumi išklotos skardelės ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
  • 3Obuolius supjaustyti plonomis riekelėmis ir norimu būdu išdėlioti į kepimo formą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. Galima pabandyti išdėlioti rožės žiedlapių principu. Palikti nuo formos krašto 3-4 cm laisvus. Ant obuolių viršaus išdėlioti sulaužytos karamelės gabaliukus. Tada ant viršaus per burokinę tarką sutarkuoti sustingusią tešlą ir gražiai užpildyti bei išlyginti kraštus ir paviršių.
  • 4Kepti 20-30 minučių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį išimti iš kepimo formos apverčiant apatine obuolių dalimi į viršų

Skanaus!


Panašūs receptai

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis