Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Ingredientai
Agurkų salotoms jums reikės:
2 vnt. ilgavaisių agurkų
Žiupsnio druskos
3 vnt. skiltelių česnako
1 valg. šaukšto medaus
1 valg šaukšto kepintų sezamų sėklų aliejaus
2 valg. šaukštų sojos padažo
1 arb. šaukštelio čili dribsnių
2 arb. šaukštelių kepintų sezamo sėklų
Lašišai jums reikės:
~500 g lašišos filė be odos (4 gabalėlių)
Kelių žiupsnių druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Sriracha padažo (pagal skonį)
Šiek tiek medaus
Šiek tiek sezamo sėklų
- 1Paruoškite agurkų salotas. Perpjaukite agurkus per pusę išilgai ir kočelo pagalba patraiškykite juos, kad suminkštėtų. Patraiškytus agurkus supjaustykite nedidelėmis riekelėmis ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir palikite 10-15 minučių, kad druska ištrauktų drėgmę.
- 2Paruoškite padažą agurkams. Į dubenį sutarkuokite česnaką, sudėkite medų, sezamų aliejų, supilkite sojos padažą, vyno actą, suberkite čili dripsnius, kepintas sezamos sėklas ir viską permaišykite.
- 3Paruoškite lašišą. Nuplautą ir nusausintą lašišą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir juodųjų pipirų ir lengvai „išmasažuokite“ lašišos gabalėlius. Teptuko pagalba užtepkite sriracha padažą ir dėkite kepti į pakaitintą oro gruzdintuvę. Kepkite 190 °C laipsnių temperatūroje 8 minutes. Likus minutei iki kepimo pabaigos, aptepkite lašišą su šiek tiek medaus ir apibarstykite sezamo sėklomis, pabaikite kepti.
- 4Pabaikite paruošti traiškytų agurkų salotas. Agurkus nusunkite, kad neliktų išsiskyrusio skysčio ir užpilkite paruoštą padažą. Viską permaišykite.
- 5Iškepusią lašišą patiekite kartu su traiškytų agurkų salotomis ir kitais mėgstamais priedais.