I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis


Ingredientai


Agurkų salotoms jums reikės:

2 vnt. ilgavaisių agurkų
Žiupsnio druskos
3 vnt. skiltelių česnako
1 valg. šaukšto medaus
1 valg šaukšto kepintų sezamų sėklų aliejaus
2 valg. šaukštų sojos padažo
1 arb. šaukštelio čili dribsnių
2 arb. šaukštelių kepintų sezamo sėklų

Lašišai jums reikės:

~500 g lašišos filė be odos (4 gabalėlių)
Kelių žiupsnių druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Sriracha padažo (pagal skonį)
Šiek tiek medaus
Šiek tiek sezamo sėklų
  • 1Paruoškite agurkų salotas. Perpjaukite agurkus per pusę išilgai ir kočelo pagalba patraiškykite juos, kad suminkštėtų. Patraiškytus agurkus supjaustykite nedidelėmis riekelėmis ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir palikite 10-15 minučių, kad druska ištrauktų drėgmę.
  • 2Paruoškite padažą agurkams. Į dubenį sutarkuokite česnaką, sudėkite medų, sezamų aliejų, supilkite sojos padažą, vyno actą, suberkite čili dripsnius, kepintas sezamos sėklas ir viską permaišykite.
  • 3Paruoškite lašišą. Nuplautą ir nusausintą lašišą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir juodųjų pipirų ir lengvai „išmasažuokite“ lašišos gabalėlius. Teptuko pagalba užtepkite sriracha padažą ir dėkite kepti į pakaitintą oro gruzdintuvę. Kepkite 190 °C laipsnių temperatūroje 8 minutes. Likus minutei iki kepimo pabaigos, aptepkite lašišą su šiek tiek medaus ir apibarstykite sezamo sėklomis, pabaikite kepti.
  • 4Pabaikite paruošti traiškytų agurkų salotas. Agurkus nusunkite, kad neliktų išsiskyrusio skysčio ir užpilkite paruoštą padažą. Viską permaišykite.
  • 5Iškepusią lašišą patiekite kartu su traiškytų agurkų salotomis ir kitais mėgstamais priedais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis