I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Keptos putpelės su citrininiu rozmarinų padažu


Ingredientai


Jums reikės:

Putpelėms su padažu:

4 putpelių
2 valg. š. kiaulių taukų
1 nuluptos česnako skiltelės
3 šakelių šviežio rozmarino
2 šakelių šviežio šalavijo
1 citrinos
1 stiklinės balto sauso vyno
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų

Garnyrui:

0,5 kg mini bulvyčių
1 neluptos česnako skiltelės
0,5 stiklinės balto sauso vyno
Bulvių prieskonių
Žiupsnelio druskos
  • 1Putpeles gerai nuplauti ir su liepsna nusvilinti plunksnų likučius. Perpjauti jas per pusę krūtinės dalyje ir nepažeisti nugarinės dalies. Išnarinti kauliukus ir išskleisti, kaip viščiuką „Tabaka“. Keptuvėje įkaitini alyvuogių aliejų kartu su nulupta česnako skiltele. Sudėti putpeles nugarine dalimi į apačią. Ant kiekvienos putpelės per vidurį uždėti po gabaliuką kiaulių taukų. Kai viena pusė gražiai apskrunda, apversti, įdėti po 2 šakeles rozmarino ir šalavijo. Po poros minučių supilti baltą vyną ir išspaustos citrinos sultis. Apibarstyti druska ir troškinti apie 20 minučių atviroje keptuvėje.
  • 2Bulves nuplauti ir perpjauti per pusę. Puode įkaitinti aliejų su nelupta česnako skiltele, sudėti bulves. Paskrudinti retkarčiais pamaišant. Įberti bulvių prieskonių ir druskos pagal skonį, gerai išmaišyti. Tada supilti vyną, uždengti ir troškinti apie 20 minučių.
  • 3Putpeles patiekti su bulvėmis ir užpilti padažu iš keptuvės. Pabarstyti šviežiais rozmarino lapeliais, šviežiai maltais pipirais ir pašlakstyti balzaminiu actu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis