I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Keto užkandžiai su naminiu majonezu


Dalinamės sudėtiniu receptu. Tai - sveikesnių užkandžių idėjos, kurias išbandyti galės ir glitimo netoleruojantys bei keto mitybos besilaikantys.

Pirmiausia – naminis majonezas, kuris taps nauju geriausiu draugu virtuvėje! Super greitai pagaminamas, o skoniųįvairovės pasirinkimas yra begalinis ir priklauso nuo jūsų mėgstamų ingredientų. Mes jį siūlome gaminti iš putpeliųkiaušinių, kadangi tai yra saugiausi kiaušiniai naudojimui be terminio apdorojimo.

Pasigaminus naminio majonezo galima susimaišyti ir užtepėlių. Pikantiška mišrainė su pakepinta duona? Kodėl gi ne? O gurmaniškiau mėgstantiems tikrai patiks fantastiška tuno užtepėlė su stintenių ikrais.

Savaitgalis – puikus metas pasikviesti svečių ir išbandyti naujų receptų.

Ingredientai


Majonezui jums reikės:

500 ml neutralaus skonio aliejaus
10 vnt. putpelių kiaušinių
1 arb. šaukštelio garstyčių
Žiupsnelio druskos
2 arb. šaukštelių konservuotų kaparėlių (pagal skonį)

Pikantiškam užkandžiui jums reikės:

6 vnt. kietai virtų laisvai laikomų vištų kiaušinių
1 arb. šaukštelio garstyčių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
2 valg. šaukštų tarkuoto parmezano sūrio
0,5 vnt. nedidelio mėlynojo svogūno
Kelių svogūno laiškų

Tuno užtepėlei jums reikės:

150 g konservuoto tuno savo sultyse (nusunkto)
2 valg. šaukštų Sriracha padažo
2 arb. šaukštelių stintenių ikrų
Šiek tiek citrinos žievelės

Taip pat jums reikės:

Biržų duona keto duonos su sėklomis
Biržų duona keto krekerių su sūriu
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 1Paruoškite majonezą. Į aukštą ir siaurą indą sudėkite visus aliejui gaminti skirtus ingredientus ir rankinio trintuvo pagalba suplakite viską iki majonezo konsistencijos. Paruoštą majonezą uždarame stikliniame indelyje, šaldytuve galite laikyti iki penkių dienų.
  • 2Paruoškite pikantišką užtepėlę. Kiaušinius perpjaukite per pusę ir atskirkite trynius nuo baltymų. Į indą sudėkite kiaušinių trynius, garstyčias, įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų ir pertrinkite iki vientisos konsistencijos. Įdėkite keturis šaukštus anksčiau paruošto majonezo, susmulkintus kiaušinių baltymus, parmezano sūrį, smulkiai supjaustytą svogūną, svogūno laiškus ir išmaišykite.
  • 3Paruoškite tuno užtepėlę. Į indą sudėkite visus ingredientus skirtus tuno užtepėlei ir gerai išmaišykite.
  • 4Duoną su sėklomis supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi ir paskrudinkite. Paruoštas užtepėles patiekite su paskrudinta duona ir krekeriais. Jei norite pikantiškesnio varianto, duoną ištrinkite česnako skiltele ar pikantišką užtepėlę pagardinkite rūkyta lašiša.

Skanaus!


Panašūs receptai

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Energetiniai batonėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Naminė granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Florentinai

Autorius: Ali Gadžijevas

Duona su riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gardu Gardu

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis