I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže


Tikra lietuviška klasika - kiaulienos karka su kopūstais! Nuostabus patiekalas, kurio labai skanu mėgautis, kai norisi sotaus, naminio maisto. Tačiau norint šį patiekalą skaniai paruošti, tenka paplušėti, o ilgai sukiotis virtuvėje ne visada turime laiko. Būtent todėl GARDU GARDU asortimente galite rasti jau paruoštą naudojimui, lėtai gamintą karką, kuriąužteks pašildyti ir patiekti su mėgstamais priedais.

O kad tradicinis patiekalas būtų dar skanesnis, Gediminas paruošė receptą, kuriame karką pagardino pikantiškais trupiniais, o troškintus kopūstus - vyno padažu.

Greitai ir lengvai, nereiškia, kad turi būti bet kaip, šis receptas tai tik patvirtina.

Ingredientai


Jums reikės:

2-3 valg. šaukštų dižono garstyčių
2 stiklinių pikantiškų trupinių (žr. Patarimai)

Kopūstams jums reikės:

1 vnt. šalotinio svogūno
500 g raugintų kopūstų (apie 350-400 g nusunktų)
1 arb. šaukštelio cukraus
Žiupsnelio druskos
Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
100 ml raudonojo vyno padažo Home Chef
Šiek tiek šviežių petražolių
  • 1Paruoškite karką. Išpakuokite kiaulienos karką, nuimkite drebučius ir iš visų pusių aptepkite garstyčiomis. Apvoliokite apteptą karką pikantiškuose trupiniuose ir dėkite į riebalais pateptą kepimo skardą. Taip paruoštą karką kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija apie 20-25 minutes.
  • 2Kol karka kepa, pagaminkite kopūstus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite kepti susmulkintą svogūną. Kai svogūno gabalėliai pradės skaidrėti, sudėkite labai gerai nusunktus raugintus kopūstus. Kepkite ant šiek tiek aukštesnės kaitros nei vidutinė tol, kol pasausės ir lengvai apskrus. Baigiant kepti kopūstus įberkite šaukštelį cukraus, žiupsnelį druskos, šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų ir įpilkite raudonojo vyno padažą. Gerai išmaišykite ir padažui sušilus nuimkite kopūstus nuo kaitros. Susmulkinkite keletą šviežių petražolių lapelių ir įmaišykite į paruoštus kopūstus.
  • 3Iškepusią karką patiekite su paruoštais kopūstais ir raudono vyno padažu.
  • 4Patarimai: • Kaip pasigaminti pikantiškus trupinius galite rasti recepte „Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais“.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis