Kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže
Kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže

Ingredientai
Jums reikės:
2-3 valg. šaukštų dižono garstyčių
2 stiklinių pikantiškų trupinių (žr. Patarimai)
Kopūstams jums reikės:
1 vnt. šalotinio svogūno
500 g raugintų kopūstų (apie 350-400 g nusunktų)
1 arb. šaukštelio cukraus
Žiupsnelio druskos
Šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų
Šiek tiek šviežių petražolių
- 1Paruoškite karką. Išpakuokite kiaulienos karką, nuimkite drebučius ir iš visų pusių aptepkite garstyčiomis. Apvoliokite apteptą karką pikantiškuose trupiniuose ir dėkite į riebalais pateptą kepimo skardą. Taip paruoštą karką kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su kaitinimo iš viršaus ir apačios funkcija apie 20-25 minutes.
- 2Kol karka kepa, pagaminkite kopūstus. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų ir sudėkite kepti susmulkintą svogūną. Kai svogūno gabalėliai pradės skaidrėti, sudėkite labai gerai nusunktus raugintus kopūstus. Kepkite ant šiek tiek aukštesnės kaitros nei vidutinė tol, kol pasausės ir lengvai apskrus. Baigiant kepti kopūstus įberkite šaukštelį cukraus, žiupsnelį druskos, šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų ir įpilkite raudonojo vyno padažą. Gerai išmaišykite ir padažui sušilus nuimkite kopūstus nuo kaitros. Susmulkinkite keletą šviežių petražolių lapelių ir įmaišykite į paruoštus kopūstus.
- 3Iškepusią karką patiekite su paruoštais kopūstais ir raudono vyno padažu.
- 4Patarimai: • Kaip pasigaminti pikantiškus trupinius galite rasti recepte „Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais“.