I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kiaušinio trynių desertas Zabaione su sausainiais


Ingredientai


Sausainiams reikės:

50 g lazdyno riešutų
2 kiaušinių baltymų
200 g cukraus
200 g sviesto

Zabaione kremui reikės:

5 kiaušinių trynių
80 g balto vyno
30 g cukraus
  • 1Lazdyno riešutus pakepinti iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 min., kad atšoktų luobelė ir būtų lengva jas pašalinti. Riešutus be luobelės sumalti kartu su 100 g miltų. Sudėti sviestą ir dar permalti, kol ingredientai lygiai pasiskirstys. Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki baltų putų ir sumaišyti su miltų ir sviesto mase bei likusiais miltais iki vientisos masės.
  • 2Tešlą šaukštu išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.
  • 3Kremui į prikaistuvį supilti vyną ir dalį cukraus (15 g). Pakaitinti iki 35°C, kol cukrus pradeda tirpti, ir nukelti nuo kaitros. Trynius išplakti su likusiu cukrumi inde, jį dėti ant garų ir plakti dalimis pilant pašildytą vyną. Taip kaitinti iki 85°C, kol kremas pradeda tirštėti. Tuomet indą su kremu statyti į indą su ledukais ir maišant mažinti temperatūrą, kol pasieks maždaug kambario temperatūrą.
  • 4Zabaione kremą supilti į taures ir valgyti kartu su iškeptais sausainiais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis