I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Klasikiniai morenginiai pyragaičiai su aviečių džemu


Ingredientai


Jums reikės:

15 g cukraus (džemui)
Šaukštelio citrinos sulčių
Žiupsnelio citrinos rūgšties
330 g cukraus (morengui)
75 g vandens
  • 1Aviečių tyrę supilkite į prikaistuvį ir pašildykite iki 40-50 °C laipsnių temperatūros.
  • 2Atskirame indelyje sumaišykite cukrų ir pektiną. Palengva maišant į aviečių tyrę supilkite cukraus ir pektino mišinį, kaitinkite kol užvirs. Užvirus įpilkite citrinos sulčių, gerai išmaišykite ir gautą tyrę supilkite į švarų indą. Įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol tyrė sustings ir bus panaši į želė. Sustingusią tyrę sutrinkite iki džemo konsistencijos.
  • 3Pasterizuokite kiaušinių baltymus. Į prikaistuvį suberkite cukrų, užpilkite vandeniu ir nemaišant kaitinkite iki maždaug 118°C temperatūros. Jei neturite maistinio termometro, pilnai užvirus sirupui virkite dar 1 minutę ir nukelkite nuo kaitros. Prieš pilant sirupą, kambario temperatūros kiaušinio baltymus su žiupsneliu citrinos rūgšties plakite, kol pradės putoti. Tuomet plona srovele plakimo indo šonu pilkite sirupą, kad jis neišsitaškytų ant kraštų. Plakite vidutiniu greičiu, kol morengas taps stabilus ir atvės.
  • 4Gautą aviečių džemą sudėkite į tartaletes (turi būti užpildyta šiek tiek daugiau nei pusė tartalėtės). Taip paruoštas tartaletes konditerinio švirkšto pagalba, papuoškite morengo mase ir palikite kambario temperatūroje „pailsėti“ 24 valandas, kad sutvirtėtų morengas.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis