I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Klasikiniai morenginiai pyragaičiai su aviečių džemu


Ingredientai


Jums reikės:

15 g cukraus (džemui)
Šaukštelio citrinos sulčių
Žiupsnelio citrinos rūgšties
330 g cukraus (morengui)
75 g vandens
  • 1Aviečių tyrę supilkite į prikaistuvį ir pašildykite iki 40-50 °C laipsnių temperatūros.
  • 2Atskirame indelyje sumaišykite cukrų ir pektiną. Palengva maišant į aviečių tyrę supilkite cukraus ir pektino mišinį, kaitinkite kol užvirs. Užvirus įpilkite citrinos sulčių, gerai išmaišykite ir gautą tyrę supilkite į švarų indą. Įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol tyrė sustings ir bus panaši į želė. Sustingusią tyrę sutrinkite iki džemo konsistencijos.
  • 3Pasterizuokite kiaušinių baltymus. Į prikaistuvį suberkite cukrų, užpilkite vandeniu ir nemaišant kaitinkite iki maždaug 118°C temperatūros. Jei neturite maistinio termometro, pilnai užvirus sirupui virkite dar 1 minutę ir nukelkite nuo kaitros. Prieš pilant sirupą, kambario temperatūros kiaušinio baltymus su žiupsneliu citrinos rūgšties plakite, kol pradės putoti. Tuomet plona srovele plakimo indo šonu pilkite sirupą, kad jis neišsitaškytų ant kraštų. Plakite vidutiniu greičiu, kol morengas taps stabilus ir atvės.
  • 4Gautą aviečių džemą sudėkite į tartaletes (turi būti užpildyta šiek tiek daugiau nei pusė tartalėtės). Taip paruoštas tartaletes konditerinio švirkšto pagalba, papuoškite morengo mase ir palikite kambario temperatūroje „pailsėti“ 24 valandas, kad sutvirtėtų morengas.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis