I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kremiška žuvienė su lašiša


Ingredientai


Jums reikės:

~100 g vytintos kiaulienos šoninės PANCETTA MACELLERIA FALORNI
500 g šviežios lašišos (4 gabalėlių)
2 vidutinio dydžio šalotinių svogūnų
2 saliero stiebų
2 vidutinio dydžio morkų
2 skiltelių česnako
2 valg. šaukštų miltų
2 didelių bulvių
1 stiklinės riebios grietinėlės
4 valg. šaukštų konservuotų kukurūzų
Druskos pagal skonį

Krapų aliejui reikės:

Pundelio krapų
  • 1Šoninę apskrudinkite puode ir išimkite - ją panaudosite vėliau, tačiau riebalus palikite. Tame pačiame puode apkepkite lašišą iš abiejų pusių po 2 minutes. Ją taip pat išimkite, įdėsite jau pačioje pabaigoje prieš valgant. Taip žuvis nebus pervirusi ir sausa.
  • 2Susmulkinkite svogūnus, salierų stiebus bei morkas ir apkepinkite puode apie 5-6 minutes. Įspauskite česnako skilteles, pakepinkite apie minutę ir tuomet suberkite suberkite miltus. Gerai išmaišykite, pakepkite dar keletą minučių ir supilkite natūralų žuvies sultinį. Išmaišykite ir virkite, kol sultinys užvirs. Suberkite susmulkintas bulves, puodą uždenkite ir virkite apie 10 minučių kol jos suminkštės.
  • 3Tuomet supilkite grietinėlę, įberkite konservuotų kukurūzų, pagardinkite druska ir dar šiek tiek pakaitinkite.
  • 4Kol verda sriuba, pasigaminkime krapų aliejų, kuris praturtins žuvienę. Į smulkintuvą sudėkite krapus, supilkite ypač tyrą aliejų ir sutrinkite. Gautą masę perkoškite per sietelį, kad neliktų krapų likučių.
  • 5Sriubą galite patiekti dviem būdais. Bulvėm suminkštėjus į puodą sudėkite anksčiau apkeptą ir nedideliais gabalėliais susmulkintą lašišą, sutrupintą apkeptą šoninę, viską gerai išmaišykite ir patiekite su šlakeliu krapų aliejaus. Kitas būdas – apkeptą lašišą, traškią šoninę ir krapų aliejų patiekite atskirai, kad kiekvienas galėtų pagardinti sriubą pagal savo norą.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis