Kremiška žuvienė su lašiša

Ingredientai
Jums reikės:
~100 g vytintos kiaulienos šoninės PANCETTA MACELLERIA FALORNI
500 g šviežios lašišos (4 gabalėlių)
2 vidutinio dydžio šalotinių svogūnų
2 saliero stiebų
2 vidutinio dydžio morkų
2 skiltelių česnako
2 valg. šaukštų miltų
2 didelių bulvių
1 stiklinės riebios grietinėlės
4 valg. šaukštų konservuotų kukurūzų
Druskos pagal skonį
Krapų aliejui reikės:
Pundelio krapų
- 1Šoninę apskrudinkite puode ir išimkite - ją panaudosite vėliau, tačiau riebalus palikite. Tame pačiame puode apkepkite lašišą iš abiejų pusių po 2 minutes. Ją taip pat išimkite, įdėsite jau pačioje pabaigoje prieš valgant. Taip žuvis nebus pervirusi ir sausa.
- 2Susmulkinkite svogūnus, salierų stiebus bei morkas ir apkepinkite puode apie 5-6 minutes. Įspauskite česnako skilteles, pakepinkite apie minutę ir tuomet suberkite suberkite miltus. Gerai išmaišykite, pakepkite dar keletą minučių ir supilkite natūralų žuvies sultinį. Išmaišykite ir virkite, kol sultinys užvirs. Suberkite susmulkintas bulves, puodą uždenkite ir virkite apie 10 minučių kol jos suminkštės.
- 3Tuomet supilkite grietinėlę, įberkite konservuotų kukurūzų, pagardinkite druska ir dar šiek tiek pakaitinkite.
- 4Kol verda sriuba, pasigaminkime krapų aliejų, kuris praturtins žuvienę. Į smulkintuvą sudėkite krapus, supilkite ypač tyrą aliejų ir sutrinkite. Gautą masę perkoškite per sietelį, kad neliktų krapų likučių.
- 5Sriubą galite patiekti dviem būdais. Bulvėm suminkštėjus į puodą sudėkite anksčiau apkeptą ir nedideliais gabalėliais susmulkintą lašišą, sutrupintą apkeptą šoninę, viską gerai išmaišykite ir patiekite su šlakeliu krapų aliejaus. Kitas būdas – apkeptą lašišą, traškią šoninę ir krapų aliejų patiekite atskirai, kad kiekvienas galėtų pagardinti sriubą pagal savo norą.