I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kukurūziniai blynai su chorizo padažu


Kukurūziniai blynai su chorizo pagardu – tobuli pusryčiai, kurie įtiks visiems! Šiame patiekale yra dvi žvaigždės - purūs kukurūziniai blynai, kurie tiesiog tirpsta burnoje ir sodraus skonio mėsos padažas, kuris visam patiekalui suteikia išskirtinumo. Tokia kombinacija pradžiugins visus mėgstančius sočiau pusryčiauti. O jei esate linkę rinktis lengvesnius pusryčius, ne bėda! Kukurūziniai blynai puikiai tiks su įvairiais mėgstamais priedais. Gaminkite ir atraskite savo mėgstamiausias kombinacijas.

Ingredientai


Padažui jums reikės:

150 g šalto rūkymo šoninės
1 vnt. nedidelio svogūno
3-4 vnt. skiltelių česnako
410 g padažo Marinara
50 ml espresso kavos
1 arb. š. čili dribsnių
1 arb. š. džiovinto raudonėlio
1 arb. š. kumino
2 valg. š. klevų sirupo

Blynų tešlai reikės:

50 g cukraus
320 g kukurūzų miltų
2 valg. š. (20 g) kepimo miltelių
1 arb. š. druskos
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
1 valg. š. maistinio acto (9%)
0,5 l pieno
50 g tirpinto sviesto
  • 1Paruoškite padažą. Šoninę susmulkinkite ir sudėkite į gilesnę keptuvę ar puodą. Kepamąsias chorizo dešreles išimkite iš apvalkalo, pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į puodą kartu su šonine. Kepinkite mėsą ant vidutinės kaitros, kol išsiskirs riebaliukas ir truputį paskrus, tada nuimkite nuo kaitlentės ir suberkite viską į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų riebalai.
  • 2Į tą patį puodą kur kepė mėsa, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką ir lengvai apkepinkite. Gražinkite apkeptą šoninę ir čorizo į puodą su kepintais svogūnais ir česnakais, supilkite Marinara padažą, vištienos sultinį, espresso kavą, suberkite čili dribsnius, raudonėlį, kuminą, įpilkite klevų sirupo ir viską užvirkite. Padažui užvirus sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir palikite 40-50 minučių troškintis, kol skystis nugaruos ir padažas sutirštės.
  • 3Paruoškite blynus. Į dubenį suberkite cukrų, kukurūzų miltus, paprastus miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite. Į kiaušinius įpilkite actą, pieną, tirpintą sviestą ir vėl gerai išplakite. Kiaušinių ir pieno plakinį, maišant, per kelis kartus, supilkite į miltų mišinį ir labai gerai išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą palikite „pailsėti“ bent 10-15 minučių.
  • 4Įkaitinkite keptuvę ant aukštesnės nei vidutinė kaitra ir formuokite nedidelius blynus iš maždaug 1,5 valg. šaukšto tešlos. Kepkite tol, kol burbuliukai pradės kilti ir blyno viduryje, ne tik šonuose, tada apverskite ir pabaikite iškepti. Kepimui naudoti aliejaus ar kitų riebalų nereikia.
  • 5Iškeptus blynus skanaukite su paruoštu mėsos padažu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Lazanija su chorizo be glitimo

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kukurūziniai blynai su chorizo padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Graikiškas krevečių užkandis su feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

GARDU GARDU chorizo mėsainis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pavasariška, greitai paruošiama pica su smidrais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus bulvinis blynas su burata

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė baklažanų užtepėlė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis