Kukurūziniai dešrainiai
Kukurūziniai dešrainiai („Corndog“) yra labai populiarus užkandis JAV, kurį pasigaminti šiandien kviečiame ir jus. Dešrelę ant pagaliuko kukurūzų tešloje ne tik smagu, bet ir labai skanu valgyti. Šis užkandis puikiai tinka draugųvakarėliui, nes variantų, ką smeigti ant pagaliuko yra begalė, todėl visi ras savo mėgstamiausią dešrainio variantą.

Ingredientai
Jums reikės:
180 g smulkių kukurūzų miltų
1 valg. šaukšto kepimo miltelių
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
400 ml pieno
2 valg. šaukštų cukraus
Žiupsnelio druskos
3 valg. šaukštų aliejaus
Taip pat jums reikės:
5 vnt. mėgstamų virtų ar parūkytų dešrelių
5 vnt. sūrio lazdelių (sūrio variantui vietoj dešrelės)
5 vnt. vytinto kumpio
Ilgų medinių pagaliukų
Švelniai patraiškytų kukurūzų dribsnių
Panko džiūvėsėlių
- 1Į dubenį sudėkite kukurūzų ir kvietinius miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, sudėkite cukrų ir druską, įpilkite aliejų ir gerai išplakite. Gautą plakinį palengva sumaišykite su sausais ingredientais. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Paruoštą tešlą palikite „pailsėti“ 5-10 minučių.
- 2Ant medinių pagaliukų suverkite dešreles, sūrį ar sūrį apvyniotą kumpiu. Anksčiau paruoštą tešlą supilkite į siaurą aukštesnį indą ir merkite suvertas dešreles ar sūrį į tešlą, kad pilnai pasidengtų. Tešlos perteklių švelniai nukratykite, o dešrelę apvoliokite kukurūzų dribsniuose ar panko džiūvėsėliuose.
- 3Taip paruoštus dešrainius dėkite kepti į iki 160-170 °C iš anksto įkaitintą aliejų ir kepkite apie 10-12 minučių. Dedant dešrainį į aliejų, iš pradžių palaikykite jį kokias 5 sekundes neglaudžiant prie puodo ar keptuvės, kad paviršinė tešla apkeptų ir nepriliptų prie dugno.
- 4Iškeptus dešrainius galite skanauti vienus ar su mėgstamu padažu.