I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kukurūziniai dešrainiai


Kukurūziniai dešrainiai („Corndog“) yra labai populiarus užkandis JAV, kurį pasigaminti šiandien kviečiame ir jus. Dešrelę ant pagaliuko kukurūzų tešloje ne tik smagu, bet ir labai skanu valgyti. Šis užkandis puikiai tinka draugųvakarėliui, nes variantų, ką smeigti ant pagaliuko yra begalė, todėl visi ras savo mėgstamiausią dešrainio variantą.

Ingredientai


Jums reikės:

180 g smulkių kukurūzų miltų
1 valg. šaukšto kepimo miltelių
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
400 ml pieno
2 valg. šaukštų cukraus
Žiupsnelio druskos
3 valg. šaukštų aliejaus

Taip pat jums reikės:

5 vnt. mėgstamų virtų ar parūkytų dešrelių
5 vnt. sūrio lazdelių (sūrio variantui vietoj dešrelės)
5 vnt. vytinto kumpio
Ilgų medinių pagaliukų
Švelniai patraiškytų kukurūzų dribsnių
Panko džiūvėsėlių
  • 1Į dubenį sudėkite kukurūzų ir kvietinius miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, sudėkite cukrų ir druską, įpilkite aliejų ir gerai išplakite. Gautą plakinį palengva sumaišykite su sausais ingredientais. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Paruoštą tešlą palikite „pailsėti“ 5-10 minučių.
  • 2Ant medinių pagaliukų suverkite dešreles, sūrį ar sūrį apvyniotą kumpiu. Anksčiau paruoštą tešlą supilkite į siaurą aukštesnį indą ir merkite suvertas dešreles ar sūrį į tešlą, kad pilnai pasidengtų. Tešlos perteklių švelniai nukratykite, o dešrelę apvoliokite kukurūzų dribsniuose ar panko džiūvėsėliuose.
  • 3Taip paruoštus dešrainius dėkite kepti į iki 160-170 °C iš anksto įkaitintą aliejų ir kepkite apie 10-12 minučių. Dedant dešrainį į aliejų, iš pradžių palaikykite jį kokias 5 sekundes neglaudžiant prie puodo ar keptuvės, kad paviršinė tešla apkeptų ir nepriliptų prie dugno.
  • 4Iškeptus dešrainius galite skanauti vienus ar su mėgstamu padažu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis