I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Kukurūziniai dešrainiai


Ingredientai


Jums reikės:

180 g smulkių kukurūzų miltų
1 valg. šaukšto kepimo miltelių
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
400 ml pieno
2 valg. šaukštų cukraus
Žiupsnelio druskos
3 valg. šaukštų aliejaus

Taip pat jums reikės:

5 vnt. mėgstamų virtų ar parūkytų dešrelių
5 vnt. sūrio lazdelių (sūrio variantui vietoj dešrelės)
5 vnt. vytinto kumpio
Ilgų medinių pagaliukų
Švelniai patraiškytų kukurūzų dribsnių
Panko džiūvėsėlių
  • 1Į dubenį sudėkite kukurūzų ir kvietinius miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, sudėkite cukrų ir druską, įpilkite aliejų ir gerai išplakite. Gautą plakinį palengva sumaišykite su sausais ingredientais. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Paruoštą tešlą palikite „pailsėti“ 5-10 minučių.
  • 2Ant medinių pagaliukų suverkite dešreles, sūrį ar sūrį apvyniotą kumpiu. Anksčiau paruoštą tešlą supilkite į siaurą aukštesnį indą ir merkite suvertas dešreles ar sūrį į tešlą, kad pilnai pasidengtų. Tešlos perteklių švelniai nukratykite, o dešrelę apvoliokite kukurūzų dribsniuose ar panko džiūvėsėliuose.
  • 3Taip paruoštus dešrainius dėkite kepti į iki 160-170 °C iš anksto įkaitintą aliejų ir kepkite apie 10-12 minučių. Dedant dešrainį į aliejų, iš pradžių palaikykite jį kokias 5 sekundes neglaudžiant prie puodo ar keptuvės, kad paviršinė tešla apkeptų ir nepriliptų prie dugno.
  • 4Iškeptus dešrainius galite skanauti vienus ar su mėgstamu padažu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis