I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Lašišos tartaras su vasabi avokadu


Lašišos tartaras – tai nuostabus būdas mėgautis žalia žuvimi su mėgstamais priedais. Svarbiausias šio puikaus patiekalo komponentas yra kokybiška, šviežia žuvis, kuri yra būtina ne tik dėl gero skonio, bet ir dėl saugumo. O visa kita jau daro priedai. Šiame recepte susijungia švelnus žuvies skonis su vasabio avokado stiprumu („a little kick“) ir kremiškumu, o skonių paletę užbaigia gruzdinti ryžių traškučiai. Fantastiška kombinacija puikiam užkandžiui.

Ingredientai


Tartarui jums reikės:

~600 g šviežios lašišos filė
1 valg. šaukšto majonezo
1 valg. šaukšto kepintų sezamų aliejaus
1 valg. šaukšto sriracha padažo
Žiupsnelio druskos

Taip pat jums reikės:

3 vnt. prinokusių avokadų
Žiupsnelio druskos
~1 arb. šaukštelio vasabio pastos
~1 l aliejaus kepimui
Keleto ryžių lakštų

Patiekimui reikės:

Šiek tiek laiškinio česnako
Šiek tiek lašišinių žuvų ikrų (pasirinktinai)
  • 1Paruoškite lašišą. Lašišos file gerai nuvalykite, išimkite visus kaulus ir supjaustykite labai nedideliais gabalėliais. Į dubenį su supjaustyta lašiša įdėkite majonezą, įpilkite kepintų sezamų aliejaus ir šaukštą sriracha padažo, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai viską išmaišykite.
  • 2Paruoškite vasabi avokadus. Avokadus sutrinkite, įpilkite šaukštą baltojo vyno acto, įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite šaukštelį vasabio pastos ir dar kartą viską pertrinkite.
  • 3Paruoškite ryžių traškučius. Aliejų skirtą kepimui supilkite į keptuvę ir įkaitinkite iki 170-180 °C laipsnių. Į įkaitusį aliejų dėkite ryžių lakštą ir po keleto sekundžių ištraukite. Aliejų nuvarvinkite ir iškepusį ryžių traškutį dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
  • 4Serviruokite lašišos tartarą. Jei turite, į lėkštę dėkite serviravimo žiedą, į jį dėkite šaukštą vasabi avokadų, maždaug tris šaukštus lašišos, apibarstykite smulkintu laiškiniu česnaku ir ikrais. Skanaukite su ryžių traškučiais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis