I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis


Ingredientai


Jums reikės:

Biskvitui:

40 g migdolų riešutų
40 g lazdyno riešutų
40 g cukraus pudros
90 g cukraus
3 kiaušinių baltymų

Įdarui:

0,5 citrinos žievelės
Šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių)

Dekoravimui:

Šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių)
Šviežios mėtos lapelių
  • 1Kiaušinių baltymus kartu su cukrumi išplakti iki standžių blizgių putų
  • 2Į elektrinį smulkintuvą suberti riešutus, cukraus pudrą ir miltus. Sumalti iki vienodai smulkių trupinių.
  • 3Po truputį iš lėto sukamaisiais judesiais maišyti baltymų masę ir berti į ją trupinius. Išmaišyti iki vientisos masės ir sudėti ją į konditerinį maišelį, kurio pagalba po lygiai padalinti masę į dvi apvalias kepimo formas arba žiedus (18 cm diametro). Išlyginti paviršių ir nepalikti ant dugno tarpelių. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškepusius biskvitus atvėsinti ir išimti iš kepimo formų.
  • 4Grietinėlę lėtai išplakti kartu su kreminiu sūriu iki vientisos blizgios masės. Neperplakti. Įdėti vanilės ankšties sėklyčių, įtarkuoti citrinos žievelės ir gerai išmaišyti. Gautą kremą konditerinio maišelio pagalba tolygiai paskirstyti ant vieno biskvito paviršiaus maždaug 3 cm storio sluoksniu. Įsprausti įvairių šviežių uogų ir uždengti antruoju biskvitu.
  • 5Paviršių galima apibarstyti netirpia cukraus pudra ir dekoruoti šviežiomis uogomis ir šviežios mėtos lapeliais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis