I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Lazdyno riešutų „makaronada“ su šviežiomis avietėmis


Ingredientai


Jums reikės:

Sausainiams:

4 kiaušinių baltymų
15 g cukraus
125 g lazdyno riešutų su odele
225 g cukraus pudros

Plikytam kremui:

200 ml pieno
2 kiaušinių trynių
30 g cukraus
20 g kukurūzų krakmolo
1 arb. š. cukraus pudros su vanilės sėklytėmis
15 g sviesto

Papuošimui:

Šviežių aviečių
  • 1Į elektrinį smulkintuvą suberti miltus, cukraus pudrą ir lazdyno riešutus. Viską sumalti iki miltų konsistencijos.
  • 2Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Į baltymų masę po truputį berti sumaltus birius produktus ir iš lėto maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir jo pagalba ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuoti vienodo skersmens (stiklinės dydžio), apskritimo formos sausainius. Kepti 15 minučių iki 140°C įkaitintoje orkaitėje.
  • 3Iškepusius išimti iš skardos, kad gerai atvėstų.
  • 4 Trynius išplakti kartu cukrumi ir kukurūzų krakmolu.
  • 5Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti sviestą, įberti vanilinės cukraus pudros ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.
  • 6Atvėsusį kremą sumaišyti su natūralia lazdyno riešutų pasta iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį.
  • 7Sausainius padalinti į dvi lygias dalis ir vienos dalies sausainius išdėlioti viršumi į apačią. Ant jų ties krašteliu išdėlioti apskritimu avietes. Aviečių vidurį konditerinio maišelio pagalba užpildyti kremu. Pabarstyti cukraus pudra ir uždengti likusiomis sausainių puselėmis be aviečių.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis