I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Lazdyno riešutų morenginiai sausainiai


Ingredientai


Morenginiams sausainiams reikės:

100 g lazdyno riešutų
100 g cukraus pudros
6 kiaušinių baltymų
160 g cukraus

Sviestiniam kremui reikės:

6 kiaušinių trynių
100 g cukraus
100 g vandens
240 g sviesto, pjaustyto kubeliais (kambario temperatūros)

Papuošimui:

Skrudintų ir smulkintų lazdyno riešutų
  • 1

    Morenginių sausainių gaminimo eiga:

    Riešutus sumalti kartu su cukraus pudra iki miltų.
  • 2Baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir permaišyti su riešutų miltais.
  • 3Kepti iki 115°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 min.
  • 4

    Sviestinio kremo gaminimo eiga:

    Iš vandens ir cukraus išvirti sirupą. Virti reikia, kol pasieks 112-115°C arba kai pradės kilti sunkūs burbulai. Plakant kiaušinių trynius maža srovele katiliuko šonu supilti karštą sirupą. Plakti, kol susidarys šviesios, standžios putos.
  • 5Sudėti minkštą sviestą ir riešutų pastą. Nedideliu greičiu plakti iki vientisos, blizgios masės. Įdėti į šaldytuvą ir palaikyti, kol atvės ir sutvirtės.
  • 6Ant atvėsusio morenginio sausainio dėti kremo ir prispausti kitu sausainiu. Apvolioti kepintais ir smulkintais lazdyno riešutais, kad priliptų prie kremo.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis