I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Lazdyno riešutų morenginis tortas su plikytu kremu ir šviežiomis uogomis


Ingredientai


Jums reikės:

Morenginiam biskvitui:

8 kiaušinių baltymų
130 g lazdyno riešutų
160 g cukraus pudros
160 g cukraus

Plikytam kremui:

400 ml pieno
4 kiaušinių trynių
40 g cukraus
40 g kukurūzų krakmolo
1 arb. š. cukraus pudros su vanilės sėklytėmis
40 g sviesto

Papuošimui:

Šviežių uogų (aviečių, šilauogių)
Šviežios mėtos lapelių
  • 1Į elektrinį smulkintuvą suberti miltus, cukraus pudrą ir lazdyno riešutus. Viską sumalti iki miltų konsistencijos.
  • 2Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
  • 3Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Į baltymų masę po truputį berti sumaltus birius produktus ir iš lėto maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir jo pagalba tolygiai paskirstyti apvalioje kepimo formoje arba žiede. Padaryti aukštesnę sienelę ties formos kraštu. Paviršių apibarstyti juoduoju šokoladu ir kepti 15 minučių iki 160°C įkaitintoje orkaitėje.
  • 4Trynius išplakti kartu su cukrumi, vaniline cukraus pudra ir kukurūzų krakmolu iki kreminės konsistencijos.
  • 5Prikaistuvyje užvirti pieną ir po truputį pilti jį į trynių masę bei nuolat plakti. Gautą masę grąžinti atgal į prikaistuvį, sumažinti kaitrą, įdėti sviestą ir maišyti, kol ištirps bei kremo masė taps blizgi. Nukelti nuo kaitros, supilti į dubenį ir uždengti paviršių maistine plėvele. Padėti į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų.
  • 6Iškepusį biskvitą išimti iš kepimo formos ir padėti ant serviravimo lėkštės ar padėklo, kad atvėstų.
  • 7Išimti kremą iš šaldytuvo, nuimti maistinę plėvelę ir įdėti į jį gerą šaukštą maskarponės sūrio. Elektrinio plakiklio pagalba perplakti masę iki purumo. Gautą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir gražiai paskirstyti ant biskvito paviršiaus.
  • 8Dekoruoti šviežiomis uogomis, šviežios mėtos lapeliais ir pabarstyti cukraus pudra.
  • 9Prieš patiekiant geriausia dar įdėti porai valandų į šaldytuvą, kad kremas visiškai sustingtų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis