I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Makaronų paelija su jūros gėrybėmis


Turbūt vienas populiariausių ispaniškų patiekalų yra paelija (paella), kuris dažnai laikomas šios virtuvės vizitine kortele. Tačiau tikrai ne ką prastesnis yra kitas katalonų gaminamas patiekalas, tai Fideuà. Labai panašus į paeliją, gaminamas su jūros gėrybėmis ir makaronais, vietoj ryžių. Kupinas skonių ir šildantis patiekalas, kurį tikrai verta išbandyti visiems ispaniškos virtuvės gerbėjams ir ne tik.

Ingredientai


Jums reikės:

Padažui jums reikės:

2 vnt. šalotinių svogūnų
Keletos skiltelių česnako
1 arb. šaukštelio rūkytos paprikos
1 arb. šaukštelio saldžios paprikos
0,5 arb. šaukštelio ciberžolės
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
100 ml balto sauso vyno
Žiupsnelio cukraus

Taip pat jums reikės:

200 g išvalytų didelių krevečių
3-4 išvalytų kalmariukų
8 vnt. midijų
Šiek tiek šviežių petražolių
Keleto skiltelių citrinos
  • 1Makaronus sulaužykite nedideliais, maždaug 2-3 cm ilgio šiaudeliais ir dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Maišydami kepkite apie 5-6 minutes, kol makaronai įgaus tamsiai gintarinę spalvą. Iškepusius makaronus sudėkite į lėkštę.
  • 2Svogūnus ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į tą pačią keptuvę, kur kepė makaronai. Kepkite kol paskrus. Tada suberkite rūkytą papriką, saldžią papriką, ciberžolę, supilkite trintus pomidorus, įberkite druskos, šviežiai maltų pipirų ir kepkite tol, kol nugaruos visas perteklinis skystis, maždaug apie 5 minutes. Kepinant supilkite vyno ir įberki žiupsnelį cukraus. Skysčiui nugaravus turite gauti tirštą padažą.
  • 3Į paruoštą padažą suberkite pakepintus makaronus, supilkite žuvies sultinį ir permaišykite. Tolygiai, per visą keptuvę išdėliokite jūros gėrybes. Virkite neuždengę apie 10 minučių. Jei naudojate kitus makaronus, vadovaukitės gamintojo rekomendacijomis ir troškinkite, kol makaronai išvirs.
  • 4Paruoštą patiekalą papuoškite smulkintomis petražolėmis ir patiekite šalia kelias skilteles citrinos.

Skanaus!


Panašūs receptai

Lazanija su chorizo be glitimo

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kukurūziniai blynai su chorizo padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Graikiškas krevečių užkandis su feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

GARDU GARDU chorizo mėsainis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pavasariška, greitai paruošiama pica su smidrais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus bulvinis blynas su burata

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė baklažanų užtepėlė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis