I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra


Šis desertas pareikalaus šiek tiek jūsų kantrybės, kadangi prieš valgant jį reikės palikti ramybėje net dvylika valandų. Tačiau patikėkite mumis, tikrai verta pakentėti! Šokoladinis, vanilinis keksas sulaistytas pasiflorų sirupu taps drėgnas ir tirpstantis burnoje, o šokoladinė glazūra su riešutais papildys skonio derinius sodrumu ir traškumu. Šis marmurinis keksas tikrai gali tapti nauju, jūsų mėgstamiausiu desertu!

Ingredientai


Jums reikės:

200 g sviesto
220 g cukraus
Žiupsnelio druskos
3 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
8 g kepimo miltelių
55 g neutralaus skonio aliejaus
Šiek tiek aliejaus

Pasiflorų sirupui jums reikės:

70 g vandens
60 g cukraus

Šokolado glazūrai jums reikės:

35 g neutralaus skonio aliejaus
50 g smulkintų mėgstamų riešutų
  • 1Prieš pradedant gaminti, įsitikinkite, kad visi produktai yra kambario temperatūros.
  • 2Į plakiklio dubenį sudėkite sviestą, suberkite cukrų, druską ir su lopetėles antgaliu maišykite 1-2 minutes, kol sviestas išsimaišys su cukrumi ir druska. Įmuškite kiaušinius ir vėl maišykite apie 1-2 minutes. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir pakartokite maišymą. Nepamirškite mentelės pagalba nuo kraštų nuimti tešlos, kad tolygiai viskas išsimaišytų. Supilkite vanilę ir jau įjungus plakiklį dalimis supilkite grietinėlę, maišykite kol visi ingredientai tolygiai išsimaišys. Pusę masės (600 g) supilkite į konditerinį maišą ar atskirą dubenį ir atidėkite į šalį.
  • 3Į atskirą dubenėlį supilkite neutralaus skonio aliejų, suberkite kakavą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Taip naudojant kakavą jūsų kepinys įgaus gražią spalvą ir sodresnį skonį. Paruoštą kakavą supilkite į plakiklio dubenį ir gerai išmaišykite su likusia kekso mase. Masę sudėkite į atskirą konditerinį maišą ar dubenį.
  • 4Į kepimo formą įklokite kepimo popieriaus ir konditerinių maišų ar tiesiog šaukšto pagalba dėkite paruoštas mases, maišykite jas ir taip formuokite norimo „rašto“ marmurinį keksą. Kekso masė turi būti užpildyti du trečdalius kepimo formos. Kad kekso viršus kepant nesutrūkinėtų, jo paviršių mentelės pagalba išlyginkite. Keksui kepant jis turi plyšti, o kad tas plyšimas būtų gražus, suvilgykite sviesto peilį aliejuje ir per vidurį kekso masės brėžkite negilią liniją, vis nuvalydami peilį ir pamerkdami į aliejų.
  • 5Taip paruoštas keksą dėkite į iki 150 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 60 minučių. Ar keksas iškepė, patikrinkite su mediniu pagaliuku smeigdami į kepinį. Jei pagaliuką ištraukus jis bus švarus ir neaplipęs mase, keksas iškepęs.
  • 6Paruoškite pasiflorų sirupą. Sumaišykite pasiflorų tyrę, vandenį bei cukrų ir pakaitinkite kol cukrus ištirps.
  • 7Paruoštu pasiflorų sirupu sulaistykite dar karštą keksą, šluotelės pagalba aptepkite kraštus ir uždengus palikite „pailsėti“ keksą mažiausiai 12 valandų, kad sirupas prasiskverbtų per visą kepinį.
  • 8Paruoškite glazūrą. Šokoladą garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ištirpinkite, įpilkite neutralaus skonio aliejų, suberkite smulkintus riešutus ir išmaišykite.
  • 9Pirmiausia paruošta šokoladine glazūra padenkite kekso apačią ir padėkite kelioms minutėms į šaldytuvą, kad apstingtų, tada apverskite ir padenkite kekso viršų. Glazūrai sustingus, galite pjauti ir ragauti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis