I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu


Blynų receptų niekada nebus per daug! Šį kartą siūlome pasigaminti išskirtinius, marokietiškus blynelius su egzotišku pagardu. Nors pačių blynų kepimas šiek tiek užtruks, bet galutinis rezultatas tikrai to vertas. O prie blynų fantastiškai tiks pasiflorų ir braškių derinys, kurį puikiai panaudosite ir prie kitų kepinių.

P.S. tai puikus būdas panaudoti užšaldytas braškes.

Ingredientai


Blynų tešlai jums reikės:

150 g kvietinių miltų
5 g sausų mielių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio cukraus
650 ml šilto vandens
15 g kepimo miltelių

Pagardui jums reikės:

250 g braškių
1-2 valg. šaukštų cukraus
0,5 vnt. žaliosios citrinos žievelės
  • 1Paruoškite tešlą. Į plakiklio dubenį suberkite smulkius semolina miltus ir kvietinius miltus, sausas mieles, druską, cukrų ir užpilkite šiltu vandeniu. Plakite šiek tiek didesniu nei vidutiniu greičiu apie 4 minutes, tada supilkite kepimo miltelius ir paplakite dar apie 1 minutę. Gautą tešlą perkoškite per sietelį, kad neliktų gumuliukų ir palikite apie 10 minučių „pailsėti“.
  • 2Paruoškite pagardą. Į prikaistuvį supilkite pasiflorų tyrę, suberkite cukrų ir šiek tiek pavirkite. Supjaustykite braškes nedideliais gabalėliais ir sudėkite jas į verdančią tyrę. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite apie 10 minučių, kol pagardas sutirštės, tada supilkite vanilę ir įtarkuokite šiek tiek žalosios citrinos žievelės. Permaišykite ir palikite pagardą pravėsti, kad visi skoniai susijungtų.
  • 3Įkaitinkite keptuvę ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitra ir pilkite nedidelį samtelį blynų tešlos. Uždenkite keptuvę dangčių ir kepkite blyną 1 minutę. Vartyti nereikia, blynas kepa iš vienos pusės ir garų pagalba iš kitos.
  • 4Iškeptus blynus dėkite į skardą ir laikykite iki 40-50 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad skanautumėte visi valgytojai kartu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis