I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu


Blynų receptų niekada nebus per daug! Šį kartą siūlome pasigaminti išskirtinius, marokietiškus blynelius su egzotišku pagardu. Nors pačių blynų kepimas šiek tiek užtruks, bet galutinis rezultatas tikrai to vertas. O prie blynų fantastiškai tiks pasiflorų ir braškių derinys, kurį puikiai panaudosite ir prie kitų kepinių.

P.S. tai puikus būdas panaudoti užšaldytas braškes.

Ingredientai


Blynų tešlai jums reikės:

150 g kvietinių miltų
5 g sausų mielių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio cukraus
650 ml šilto vandens
15 g kepimo miltelių

Pagardui jums reikės:

250 g braškių
1-2 valg. šaukštų cukraus
0,5 vnt. žaliosios citrinos žievelės
  • 1Paruoškite tešlą. Į plakiklio dubenį suberkite smulkius semolina miltus ir kvietinius miltus, sausas mieles, druską, cukrų ir užpilkite šiltu vandeniu. Plakite šiek tiek didesniu nei vidutiniu greičiu apie 4 minutes, tada supilkite kepimo miltelius ir paplakite dar apie 1 minutę. Gautą tešlą perkoškite per sietelį, kad neliktų gumuliukų ir palikite apie 10 minučių „pailsėti“.
  • 2Paruoškite pagardą. Į prikaistuvį supilkite pasiflorų tyrę, suberkite cukrų ir šiek tiek pavirkite. Supjaustykite braškes nedideliais gabalėliais ir sudėkite jas į verdančią tyrę. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite apie 10 minučių, kol pagardas sutirštės, tada supilkite vanilę ir įtarkuokite šiek tiek žalosios citrinos žievelės. Permaišykite ir palikite pagardą pravėsti, kad visi skoniai susijungtų.
  • 3Įkaitinkite keptuvę ant šiek tiek didesnės nei vidutinė kaitra ir pilkite nedidelį samtelį blynų tešlos. Uždenkite keptuvę dangčių ir kepkite blyną 1 minutę. Vartyti nereikia, blynas kepa iš vienos pusės ir garų pagalba iš kitos.
  • 4Iškeptus blynus dėkite į skardą ir laikykite iki 40-50 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad skanautumėte visi valgytojai kartu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis