Medaus tortas

Ingredientai
Tešlai:
3 kiaušinių
120 g rudojo cukraus
3 valg. š. medaus
200 g sviesto
1 arb. š. gvazdikėlių
1/4 arb. š. cinamono
Kremui reikės:
200 g grietinės
70 g cukraus
1 citrinos
- 1Prikaistuvyje pakaitinti sviestą su medumi, cukrumi ir prieskoniais. Kaitinant geriau atsikleis skoniai ir kvapai. Kai pradeda kilti burbuliukai, prikaistuvį nukelti ir palikti atvėsti.
- 2Į atvėsusią masę mušti po vieną kiaušinį ir maišyti. Galiausiai įmaišyti sijotus miltus su kepimo milteliais. Lengvai permaišyti, kol tešla taps vientisa.
- 3Plonu sluoksiniu pilti į kepimo popieriumi padengtą skardą. Galima kepti norimo dydžio formoje ar mažesnėje skardelėje, tik tuomet kepkite per kelis kartus. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
- 4Kremui kartu plakti grietinėlę su grietine. Plakant suberti cukrų. Kai kremas pradeda tirštėti, įspausti citrinos sultis į įpilti šlakelį vanilės ekstrakto.
- 5Įprastoje orkaitės skardoje iškepusius ir atvėsintus lakštus perpjauti į 4 lygias dalis ir nupjauti nelygius kraštus (juos galima susmulkinti ir panaudoti papuošimui). Lakštus gausiai pertepti kremu. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Paviršių ir šonus pabarstyti trupiniais. Medaus tortas skaniausias palaikius jį šaldytuve 3 paras. Jei tiek laiko neturite, rekomenduojama lakštus aptepti sirupu (iš vandens ir cukraus). Bet ir tokiu atveju reikia palaikyti bent per naktį.