I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Medaus tortas


Ingredientai


Tešlai:

3 kiaušinių
120 g rudojo cukraus
3 valg. š. medaus
200 g sviesto
1 arb. š. gvazdikėlių
1/4 arb. š. cinamono

Kremui reikės:

200 g grietinės
70 g cukraus
1 citrinos
  • 1Prikaistuvyje pakaitinti sviestą su medumi, cukrumi ir prieskoniais. Kaitinant geriau atsikleis skoniai ir kvapai. Kai pradeda kilti burbuliukai, prikaistuvį nukelti ir palikti atvėsti.
  • 2Į atvėsusią masę mušti po vieną kiaušinį ir maišyti. Galiausiai įmaišyti sijotus miltus su kepimo milteliais. Lengvai permaišyti, kol tešla taps vientisa.
  • 3Plonu sluoksiniu pilti į kepimo popieriumi padengtą skardą. Galima kepti norimo dydžio formoje ar mažesnėje skardelėje, tik tuomet kepkite per kelis kartus. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
  • 4Kremui kartu plakti grietinėlę su grietine. Plakant suberti cukrų. Kai kremas pradeda tirštėti, įspausti citrinos sultis į įpilti šlakelį vanilės ekstrakto.
  • 5Įprastoje orkaitės skardoje iškepusius ir atvėsintus lakštus perpjauti į 4 lygias dalis ir nupjauti nelygius kraštus (juos galima susmulkinti ir panaudoti papuošimui). Lakštus gausiai pertepti kremu. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Paviršių ir šonus pabarstyti trupiniais. Medaus tortas skaniausias palaikius jį šaldytuve 3 paras. Jei tiek laiko neturite, rekomenduojama lakštus aptepti sirupu (iš vandens ir cukraus). Bet ir tokiu atveju reikia palaikyti bent per naktį.

Skanaus!


Panašūs receptai

Glazūruota karka su slyvomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Brownie su lazdyno riešutų kremu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Braškių ir mocarelos salotos su džiovintomis alyvuogėmis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Vištiena kokosų pieno padaže

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Gaivios salotos su antienos confit

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Ukrainietiškos bandelės “pampuškos”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Šokolado ir kavos keksiukai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Grilinta vištiena su brokolių garnyru

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Tigrinės krevetės su aštriu mangų ir česnako padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Saldūs avinžirnių pyragaičiai

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Sūrio ir špinatų vyniotinis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsnys su anakardžių ir vynuogių padažu

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Azijietiška vištiena su duonos plutele

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Lašišos kepsneliai su gaiviomis salotomis

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Cinamoniniai sausainiai su obuoliais “vikšriukai”

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

Varškės apkepas

Autorius: GARDU GARDU šefų klubas

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis