I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis


Patiekalas tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Sultinga plėšyta vištiena su dūminiu padažu ir gaivios kopūstų salotos kartu su paskrudinta bandele yra tobulas derinys kada jį bevalgytum. Tad kol grilio sezonas dar neprasidėjo, išmėginkite šį variantą, kurį nesunkiai paruošite namų virtuvėje.

Ingredientai


Plėšytai vištienai jums reikės:

600 g vištienos filė ir šlaunelių mėsos
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
400 g Kėdainių konservų itališko stiliaus pomidorų padažo su kietuoju sūriu
1 arb. šaukštelio rūkytos paprikos

Salotoms jums reikės:

1 vnt. didesnio obuolio
1 vnt. didesnės morkos
1 vnt. mėlynojo svogūno
0,5 vnt. labai nedidelio šviežio kopūsto
½ stiklinės sūdytų migdolų
½ stiklinės datulių be kauliukų
1-2 valg. šaukštų Kėdainių konservai majonezo Originalus
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Pundelio šviežių petražolių
Kelių šakelių mėtos

Taip pat jums reikės:

4-8 vnt. sviestinių bandelių skirtų mėsainiams daryti
  • 1Gerai įkaitintoje keptuvėje (kuri tinka kepimui ir orkaitėje) apkepkite vištieną tiek, kad apskrustų. Vištienai apskrudus apibarstykite ją druska, šviežiai maltais pipirais ir supilkite pomidorų padažą, suberkite rūkytą papriką. Pamaišykite, keptuvę uždenkite folija ir taip paruoštą vištieną dėkite į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 1 – 1,5 val.
  • 2Dar karštą vištieną išimkite į dubenį ir dviejų šakučių pagalba ją suplėšykite. Į suplėšytą mėsą supilkite kepimo inde likusį padažą ir išmaišykite.
  • 3Obuolį, morką, svogūną ir kopūstą supjaustykite smulkiais šiaudeliais. Pasmulkinkite migdolus, datules ir suberkite į salotas. Įdėkite šaukštą majonezo, įpilkite šiek tiek baltojo balzaminio acto, įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų, sudėkite smulkintas petražoles, mėtas ir gerai išmaišykite.
  • 4Sviestinių bandelių vidų patepkite su šiek tiek sviesto ir paskrudinkite orkaitėje. Dar ant šiltų bandelių dėkite paruoštą plėšytą vištieną, gaivias salotas ir skanaukite.

Skanaus!


Panašūs receptai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Špinatų ir fetos sūrio pyragas Spanakopita

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Susuktas sumuštinis su lašiša ir špinatais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronų paelija su jūros gėrybėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Midijos su traiškytomis bulvytėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Azijos įkvėpti koldūnai su krevetėmis ir kiauliena ramen sultinyje

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pyragėliai su obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grikių blyneliai su įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis