I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis


Patiekalas tinkantis ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Sultinga plėšyta vištiena su dūminiu padažu ir gaivios kopūstų salotos kartu su paskrudinta bandele yra tobulas derinys kada jį bevalgytum. Tad kol grilio sezonas dar neprasidėjo, išmėginkite šį variantą, kurį nesunkiai paruošite namų virtuvėje.

Ingredientai


Plėšytai vištienai jums reikės:

600 g vištienos filė ir šlaunelių mėsos
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
400 g Kėdainių konservų itališko stiliaus pomidorų padažo su kietuoju sūriu
1 arb. šaukštelio rūkytos paprikos

Salotoms jums reikės:

1 vnt. didesnio obuolio
1 vnt. didesnės morkos
1 vnt. mėlynojo svogūno
0,5 vnt. labai nedidelio šviežio kopūsto
½ stiklinės sūdytų migdolų
½ stiklinės datulių be kauliukų
1-2 valg. šaukštų Kėdainių konservai majonezo Originalus
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų
Pundelio šviežių petražolių
Kelių šakelių mėtos

Taip pat jums reikės:

4-8 vnt. sviestinių bandelių skirtų mėsainiams daryti
  • 1Gerai įkaitintoje keptuvėje (kuri tinka kepimui ir orkaitėje) apkepkite vištieną tiek, kad apskrustų. Vištienai apskrudus apibarstykite ją druska, šviežiai maltais pipirais ir supilkite pomidorų padažą, suberkite rūkytą papriką. Pamaišykite, keptuvę uždenkite folija ir taip paruoštą vištieną dėkite į iki 160 °C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 1 – 1,5 val.
  • 2Dar karštą vištieną išimkite į dubenį ir dviejų šakučių pagalba ją suplėšykite. Į suplėšytą mėsą supilkite kepimo inde likusį padažą ir išmaišykite.
  • 3Obuolį, morką, svogūną ir kopūstą supjaustykite smulkiais šiaudeliais. Pasmulkinkite migdolus, datules ir suberkite į salotas. Įdėkite šaukštą majonezo, įpilkite šiek tiek baltojo balzaminio acto, įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų, sudėkite smulkintas petražoles, mėtas ir gerai išmaišykite.
  • 4Sviestinių bandelių vidų patepkite su šiek tiek sviesto ir paskrudinkite orkaitėje. Dar ant šiltų bandelių dėkite paruoštą plėšytą vištieną, gaivias salotas ir skanaukite.

Skanaus!


Panašūs receptai

Lazanija su chorizo be glitimo

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kukurūziniai blynai su chorizo padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Graikiškas krevečių užkandis su feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

GARDU GARDU chorizo mėsainis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pavasariška, greitai paruošiama pica su smidrais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus bulvinis blynas su burata

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė baklažanų užtepėlė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis