I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Midijos su traiškytomis bulvytėmis


Prabangus, jūra kvepiantis patiekalas, kurį labai lengva pagaminti, o rezultatas džiugina ne tik skonio receptorius, bet ir akis. Švelnaus skonio midijos puikiai dera su šiek tiek rūgštelės turinčiu pomidorų padažu, o skonių harmoniją užbaigia keptos, traiškytos bulvės, kurios vertos atskirų pagyrų. Tad jei visada norėjote pabandyti pasigaminti šias jūros gėrybės, dabar puikus metas, nes nepavykti tiesiog negali.

Ingredientai


Traškioms bulvytėms jums reikės:

~700 g mažų bulvyčių
Šiek tiek druskos
Šiek tiek šviežiai maltų pipirų

Midijoms jums reikės:

1 vnt. šalotinio svogūno
4-5 vnt. skiltelių česnako
1 vnt. nedidelio čili pipiro
480 g Kėdainių konservai padažo Marinara
1 kg šviežių midijų
100 ml sauso balto vyno
150-200 ml riebios grietinėlės
Šiek tiek šviežios kalendros
0,5 vnt. citrinos
  • 1Bulvytes švariai nuplaukite ir išvirkite. Dar karštas, nusausintas bulves dėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir stiklinės pagalba jas sutrėkškite iki gan plono „blyno“. Apibarstykite druska, šviežiai maltais pipirais, patepkite kokybišku alyvuogių aliejumi. Taip paruoštas bulvytes dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 – 50 minučių.
  • 2Paruoškite padažą midijoms. Svogūną, česnakus ir čili pipirus susmulkinkite ir pakepkite keptuvėje su keliais šaukštais alyvuogių aliejaus. Svogūnui pradėjus skaidrėti, supilkite Marinara padažą, sumažinkite kaitrą ir palikite keletui minučių pasitroškinti, kol nugaruos perteklinis skystis.
  • 3Kol padažas troškinasi, nuvalykite midijas. Šepetėlio pagalba nuvalykite midijų kriaukleles, su peiliu nupjaukite „ūsus“.
  • 4Į nugaravusį padažą supilkite vyną, leiskite šiek tiek pasitroškinti kol nugaruos alkoholis ir supilkite grietinėlę, užvirinkite. Taip paruoštą padažą supilkite į aukštą indą ir smulkintuvo pagalba sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Sutrintą padažą gražinkite į keptuvę, įjunkite didesnę nei vidutinę kaitrą, supilkite midijas, uždenkite ir kartais pamaišydami troškinkite apie 8 minutes.
  • 5Iškepusias bulvytes apšlakstykite rūkytu alyvuogių aliejumi. Ištroškintas midijas apibarstykite pasmulkinta kalendra, apšlakstykite citrinos sultimis (pagal skonį) ir patiekite kartu su traiškytomis bulvytėmis.
  • 6Patarimas: jei troškinant midijas, keletą jų neatsivėrė, jų vartoti negalima. Skanaukite tik atsivėrusias midijas.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Lazanija su chorizo be glitimo

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kukurūziniai blynai su chorizo padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti gnocchi su rikotos kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Graikiškas krevečių užkandis su feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

GARDU GARDU chorizo mėsainis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pavasariška, greitai paruošiama pica su smidrais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus bulvinis blynas su burata

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė baklažanų užtepėlė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis