I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Mielinės spurgos su šokolado kremu


Ingredientai


Tešlai reikės:

3 kiaušinių
200 ml šilto pieno
100 g sviesto
1 valg. š. cukraus
15 g šviežių mielių

Apvoliojimui reikės:

Apie 200 g cukraus

Šokoladiniam kremui reikės:

  • 1Mieles ištirpinti šiltame piene su cukrumi. Jos turi aktyvuotis ir pradėti putoti.
  • 2Miltus supilti į didelį dubenį arba katiliuką, jei minkysite mikseriu. Maišant po truputį pilti pieną su mielėmis ir šiek tiek perplaktus kiaušinius. Galiausiai pilti lydytą sviestą ir minkyti, kol nelips prie rankų. Iš tešlos suformuoti kamuoliuką, dėti į indą, uždengti maistine plėvele ar drėgnu rankšluosčiu ir kildinti kambario temperatūroje 2 valandas. Galima kildinti šaldytuve, taip tešla bus dar elastingesnė. Tokiu atveju reiktų palikti bent 4 valandoms arba geriausia per naktį.
  • 3Tešlą iškočioti iki 1-1,5 cm storio. Su maždaug 8 cm skersmens žiedu ar paprasčiausiai stikline išspausti iš tešlos rutulius. Juos dėti ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir pakildinti šiltoje vietoje apie 30 min.
  • 4Prieš kepant į didesnį indą įpilti cukraus, kuriame reikės apvolioti tik ką iškeptas spurgas.
  • 5Spurgas kepti karštame aliejuje, bet ne verdančiame. Kepti maždaug po 2 min kiekvieną pusę, kol įgaus tamsesnę auksinę spalvą. Iš aliejaus traukti su kiaurasamčiu, iš karto dėti į cukrų ir gerai apvolioti, kad cukraus priliptų pakankamai.
  • 6Kol spurgos vėsta, labai greitai pasiruošite šokoladinį kremą. Tereikia pakaitinti grietinėlę iki virimo, nukėlus nuo kaitros supilti visą šokoladą ir gerai išmaišyti, kol šokoladas ištirps ir kremas taps vientisas ir blizgus. Ir viskas. Imate spurgą, dažotę į šokoladinį kremą ir ragaujate.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis