I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Mieliniai belgiški vafliai su šokoladu ir imbieru


Ingredientai


Jums reikės:

20 g šviežių (presuotų) mielių
1 šaukšto cukraus
Žiupsnelio druskos
2 vnt. kiaušinių
160 ml pieno (šalto)
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
220 g sviesto
~50 g cukruoto imbiero
~50 g skaldytų karamelinių ledinukų (saldainių)
  • 1Minkymas yra ypatingai svarbus šiai tešlai, tad viską darykite labai atidžiai. Pirmas etapas: Visus tešlai skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino katiliuką. Tuomet su tešlai minkyti skirtu antgaliu (kabliu) maišykite lėta eiga apie 3-4 minutes, kol visi ingredientai išsimaišys.
  • 2Antras etapas: Padidinkite virtuvinio kombaino greitį iki vidutinio ir minkykite apie 8 minutes, kad aktyvuotųsi glitimas.
  • 3Trečias etapas: Sudėkite kambario temperatūros sviestą ir vidutiniu greičiu minkykite tol, kol tešla taps vientisa, elastinga ir nelips prie kraštų. Tai turėtų užtrukti 5-8 minutes. Jeigu tešla prikimba prie kablio, tiesiog su lopetėle ją nuimkite ir minkykite toliau.
  • 4Į išminkytą tešlą suberkite smulkintus priedus – cukruotą imbierą, smulkintus karamelės gabaliukus bei šokoladą, išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų. Paruoštą tešlą sudėkite į švarų indą ir kildinkite šiltoje vietoje, kol ji padvigubės.
  • 5Kildintą tešlą padalinkite po 50-60g, susukite į rutuliukus ir kildinkite dar apie 30 minučių.
  • 6Kepkite įkaitintoje vaflinėje apie 2-3 minutes.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis