I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Migdolinis morenginis desertas su avietėmis


Ingredientai


Morenginiam biskvitui reikės:

6 kiaušinių baltymų
200 g cukraus

Sviestiniam migdoliniam kremui reikės:

30 g vandens
120 g cukraus
3 kiaušinių baltymų
300 g sviesto

Įdarui reikės:

300 g aviečių
  • 1Kiaušinių baltymus išplakti kartu su cukrumi iki baltų putų, kol masė taps tvirta ir blizgi. Atsargiai įmaišyti migdolų miltus ir vanilės ekstraktą. Suformuoti du apskritimo formos lakštus ir su šaukštu „pašiaušti“ paviršių.
  • 2Kepti 110°C temperatūroje apie 90 min. Iškepusius atvėsinti.
  • 3Kremui pradžiai iš cukraus ir vandens išvirti sirupą iki 120°C temperatūros. Sirupu nuplikyti baltymus (pilti nuolat plakant plona srovele katiliuko šonu) ir plakti, kol atvės iki kambario temperatūros. Morengas bus tąsus, blizgantis, laikantis formą.
  • 4Į morengą įdėti riešutinę pastą ir plakant po truputį sudėti sviestą. Plakti, kol kremas taps vientisas. Jį palikti 20-30 min. šaldytuve, kad atvėstų ir sutvirtėtų. Taip bus žymiai lengviau dirbti.
  • 5Ant morenginio biskvito (lygiu paviršiumi į viršų) pilnai iš kraštų dėti aviečių žiedą. Tuomet link vidurio suformuoti kremo žiedą, vėl aviečių ir taip iki galo. Ant viršaus uždėti morenginį biskvitą lygiu paviršiumi į apačią.

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis