Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Ingredientai
Jums reikės:
200 g naminio moliūgų kremo
200 g trintų keptų bulvių
Žiupsnio druskos
Šiek tiek šviežiai tarkuoto muskato riešuto
Šiek tiek sviesto kepimui
Šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio (pagal skonį)
- 1Paruoškite naminį moliūgų kremą. Moliūgą nuplaukite, išskobkite, nuvalykite žievę ir supjaustykite nedideliais gabalais. Sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol moliūgas bus visiškai minkštas. Iškepusį sublenderiuokite, kad gautųsi tyrė. Ją supilkite į sietelį ir palikite pusdieniui, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis. Taip paruoštą moliūgų kremą galite naudoti iškart arba užšaldyti ir naudoti prireikus.
- 2Paruoškite trintas, keptas bulves. Nuplautas bulves (neskustas) susukite į foliją ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (priklausomai nuo bulvių dydžio kepimo laikas gali kisti). Iškepusias bulves dar šitas nulupkite ir sutrinkite, kad neliktų gumuliukų.
- 3Į dubenį sudėkite moliūgų pastą, trintas bulves, įberkite druskos, įtarkuokite muskato riešuto ir sudėkite miltus. Viską gerai išminkykite, kad gautumėte vientisą masę.
- 4Ant darbinio paviršiaus pabarstykite miltų ir gautą tešlą padalinę į kelias dalis ją iškočiokite į vienodo storio „virveles“. Jas supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Į gautus gabalėlius šakutės pagalba įspauskite griovelius, kurie puikiai sugers padažą.
- 5Dideliame puode užvirkite vandenį, įberkite druskos ir sudėkite paruoštus gnocchi. Virkite kol iškils į paviršių, tada išgriebę iš puodo dėkite į įkaitintą keptuvę su šiek tiek ištirpinto sviesto ir lengvai apkepinkite.
- 6Paruoškite padažą. Prikaistuvyje pašildykite kreminį mėlynojo pelėsio sūrį, kol pasidarys padažo konsistencijos. Kad padažą padarytumėte šiek tiek skystesnį, įpilkite šlakelį grietinėlės.
- 7Paruoštus gnocchi patiekite su kreminiu padažu ir pagardinkite užtarkuodami šiek tiek parmezano sūrio.