I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu


Ingredientai


Jums reikės:

200 g naminio moliūgų kremo
200 g trintų keptų bulvių
Žiupsnio druskos
Šiek tiek šviežiai tarkuoto muskato riešuto
Šiek tiek sviesto kepimui
Šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio (pagal skonį)
  • 1Paruoškite naminį moliūgų kremą. Moliūgą nuplaukite, išskobkite, nuvalykite žievę ir supjaustykite nedideliais gabalais. Sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol moliūgas bus visiškai minkštas. Iškepusį sublenderiuokite, kad gautųsi tyrė. Ją supilkite į sietelį ir palikite pusdieniui, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis. Taip paruoštą moliūgų kremą galite naudoti iškart arba užšaldyti ir naudoti prireikus.
  • 2Paruoškite trintas, keptas bulves. Nuplautas bulves (neskustas) susukite į foliją ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (priklausomai nuo bulvių dydžio kepimo laikas gali kisti). Iškepusias bulves dar šitas nulupkite ir sutrinkite, kad neliktų gumuliukų.
  • 3Į dubenį sudėkite moliūgų pastą, trintas bulves, įberkite druskos, įtarkuokite muskato riešuto ir sudėkite miltus. Viską gerai išminkykite, kad gautumėte vientisą masę.
  • 4Ant darbinio paviršiaus pabarstykite miltų ir gautą tešlą padalinę į kelias dalis ją iškočiokite į vienodo storio „virveles“. Jas supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Į gautus gabalėlius šakutės pagalba įspauskite griovelius, kurie puikiai sugers padažą.
  • 5Dideliame puode užvirkite vandenį, įberkite druskos ir sudėkite paruoštus gnocchi. Virkite kol iškils į paviršių, tada išgriebę iš puodo dėkite į įkaitintą keptuvę su šiek tiek ištirpinto sviesto ir lengvai apkepinkite.
  • 6Paruoškite padažą. Prikaistuvyje pašildykite kreminį mėlynojo pelėsio sūrį, kol pasidarys padažo konsistencijos. Kad padažą padarytumėte šiek tiek skystesnį, įpilkite šlakelį grietinėlės.
  • 7Paruoštus gnocchi patiekite su kreminiu padažu ir pagardinkite užtarkuodami šiek tiek parmezano sūrio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis