I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu


Vis dar turite moliūgų perteklių namuose? Turime puikią išeitį – galite pasigaminti fantastiškų itališkų virtinukų gnocchi. Sumaišius trintas, keptas bulves su namine moliūgų pasta gausite minkštus ir purius virtinukus, kuriems pikantiškumo suteiks kreminis mėlynojo pelėsio padažas. Patikėkite, valgys ir dideli ir maži, todėl pabandyti pasigaminti tiesiog būtina!

Ingredientai


Jums reikės:

200 g naminio moliūgų kremo
200 g trintų keptų bulvių
Žiupsnio druskos
Šiek tiek šviežiai tarkuoto muskato riešuto
Šiek tiek sviesto kepimui
Šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio (pagal skonį)
  • 1Paruoškite naminį moliūgų kremą. Moliūgą nuplaukite, išskobkite, nuvalykite žievę ir supjaustykite nedideliais gabalais. Sudėkite į kepimo skardą, uždenkite folija ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol moliūgas bus visiškai minkštas. Iškepusį sublenderiuokite, kad gautųsi tyrė. Ją supilkite į sietelį ir palikite pusdieniui, kad nuvarvėtų nereikalingas skystis. Taip paruoštą moliūgų kremą galite naudoti iškart arba užšaldyti ir naudoti prireikus.
  • 2Paruoškite trintas, keptas bulves. Nuplautas bulves (neskustas) susukite į foliją ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (priklausomai nuo bulvių dydžio kepimo laikas gali kisti). Iškepusias bulves dar šitas nulupkite ir sutrinkite, kad neliktų gumuliukų.
  • 3Į dubenį sudėkite moliūgų pastą, trintas bulves, įberkite druskos, įtarkuokite muskato riešuto ir sudėkite miltus. Viską gerai išminkykite, kad gautumėte vientisą masę.
  • 4Ant darbinio paviršiaus pabarstykite miltų ir gautą tešlą padalinę į kelias dalis ją iškočiokite į vienodo storio „virveles“. Jas supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Į gautus gabalėlius šakutės pagalba įspauskite griovelius, kurie puikiai sugers padažą.
  • 5Dideliame puode užvirkite vandenį, įberkite druskos ir sudėkite paruoštus gnocchi. Virkite kol iškils į paviršių, tada išgriebę iš puodo dėkite į įkaitintą keptuvę su šiek tiek ištirpinto sviesto ir lengvai apkepinkite.
  • 6Paruoškite padažą. Prikaistuvyje pašildykite kreminį mėlynojo pelėsio sūrį, kol pasidarys padažo konsistencijos. Kad padažą padarytumėte šiek tiek skystesnį, įpilkite šlakelį grietinėlės.
  • 7Paruoštus gnocchi patiekite su kreminiu padažu ir pagardinkite užtarkuodami šiek tiek parmezano sūrio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Cinamoninė Panna Cotta su riešutine granola

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškios karpio juostelės su majonezo-krienų padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinta menkė imbierinio alaus tešloje su tartaro padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kremiška žuvienė su lašiša

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bulvinė duonelė su sūrio įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kepta lašiša su traiškytų agurkų salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Anties krūtinėlė su apelsininiu, mėtiniu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Moliūginiai Gnocchi su kreminiu pelėsinio sūrio padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sumuštiniai su jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kubietiškas sumuštinis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gilioji Čikagos stiliaus pica

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Keto užkandžiai su naminiu majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jorkšyro pudingas su chorizo dešrelėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Avių pieno sūriu įdaryti baklažanai su Bolognese padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis