I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Morenginis desertas su pasiflorų kremu


Ingredientai


Morengui reikės:

4 kiaušinių baltymų
100 g cukraus pudros
100 g cukraus

Pasiflorų kremui reikės:

8 kiaušinių trynių
120 g cukraus
140 g sviesto

Papuošimui reikės:

Šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių)
  • 1

    Morongų gaminimo eiga:

    Į indą supilti kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą ir plakti iki labai standžių putų.
  • 2Konditerinio maišelio pagalba, naudojant dantytą konditerinį antgalį, suformuoti šulinėlio formos morengus. Džiovinti orkaitėje 110°C temperatūroje 1 h 30 min
  • 3

    Kremo gaminimo eiga:

    Pasiflorų tyrę užvirti. Kiaušinių trynius pramaišyti su cukrumi. Į kiaušinių masę, pastoviai maišant, supilti karštą pasiflorų tyrę ir šią masę grąžinti į prikaistuvį. Maišant kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti bent 30 min.
  • 4

    Deserto surinkimas:

    Atvėsusius morengus užpildyti pasiflorų kremu ir puošti šviežiomis uogomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis