I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Morenginis desertas su pasiflorų kremu


Ingredientai


Morengui reikės:

4 kiaušinių baltymų
100 g cukraus pudros
100 g cukraus

Pasiflorų kremui reikės:

8 kiaušinių trynių
120 g cukraus
140 g sviesto

Papuošimui reikės:

Šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių)
  • 1

    Morongų gaminimo eiga:

    Į indą supilti kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą ir plakti iki labai standžių putų.
  • 2Konditerinio maišelio pagalba, naudojant dantytą konditerinį antgalį, suformuoti šulinėlio formos morengus. Džiovinti orkaitėje 110°C temperatūroje 1 h 30 min
  • 3

    Kremo gaminimo eiga:

    Pasiflorų tyrę užvirti. Kiaušinių trynius pramaišyti su cukrumi. Į kiaušinių masę, pastoviai maišant, supilti karštą pasiflorų tyrę ir šią masę grąžinti į prikaistuvį. Maišant kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti bent 30 min.
  • 4

    Deserto surinkimas:

    Atvėsusius morengus užpildyti pasiflorų kremu ir puošti šviežiomis uogomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis