I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Naminiai šokoladiniai saldainiai su karameliniu ir kokosiniu įdarais


Ingredientai


Kokosiniam įdarui reikės:

200 g kokosų kremo
50 g cukraus sirupo
175 g kokosų drožlių
75 g sviesto

Karameliniam įdarui reikės:

340 g cukraus
140 g lengvai sūdyto sviesto

Šokoladinei glazūrai reikės:

  • 1Kokosų drožles paskrudinti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.
  • 2Prikaistuvyje pakaitinti iki virimo kokosų kremą ir jį užpilti ant šokolado su cukraus sirupu ir maišyti, kol ištirpt. Tuomet po truputį įmaišyti kambario temperatūros sviestą. Maišyti, kol ištirps. Kad masė būtų vientisesnė, pertrinti su trintuvu. Į masę įmaišyti paskrudintas kokosų drožles ir supilti į kvadratinę ar stačiakampę formą (1,5-2 cm storio). Laikyti šaldytuve, kol sustings.
  • 3Grietinėlę pašildyti iki maždaug 50°C. Į įkaitintą keptuvę supilti cukrų ir kaitinti nemaišant, kol jis ištirps ir įgaus auksinę spalvą. Tuomet maišant po truputį supilti grietinėlę. Toliau maišant po gabaliuką sudėti kambario temperatūros sviestą ir maišyti, kol ištirps. Jei naudojamas paprastas sviestas, įberti šiek tiek druskos. Įdarą įpilti į stačiakampę ar kvadratinę formą (apie 0,5-1 cm storio) ir palikti šaldytuve, kol sustings.
  • 4Įdarams sustingus, išimti įdarus iš formų ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
  • 5Glazūrai ant vandens vonelės ištirpinti apie 60% šokolado, kol pasieks 40-45°C temperatūrą. Labai svarbu šokolado neperkaitinti. Tuomet po truputį dėti likusį šokoladą ir maišyti, kol temperatūra atvės iki 28-30°C temperatūros. Tuomet jau galima mirkyti saldainius. Jie turi būti pilnai padengti šokoladu. Palaikyti šaldytuve, kol šokoladas sustings ir jau galima ragauti.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis