I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Nuga su riešutais


Ingredientai


Jums reikės:

200 g vandens
500 g cukraus
175 g skystos gliukozės
2 kiaušinių baltymų
100 g migdolų riešutų
100 g lazdyno riešutų
80 g pistacijų
  • 1Apskrudinti visus riešutis iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Nuo lazdyno riešutų pašalinti luobelę.
  • 2Į prikaistuvį supilti vandenį, cukrų ir skystą gliukozę. Virti iki 140 °C temperatūros.
  • 3Į plakimo katiliuką įmušti du kiaušinio baltymus ir plakti iki putų. Tuomet jau galima pradėti pilti sirupą. Svarbu jį pilti plona srovele katiliuko kraštu ir plakti iki baltos masės, kuri turi būti skystesnė, nei morengas. Gautą masę sumaišyti su riešutais.
  • 4Formą dėti ant kepimo popieriaus, šonus aptepti alyvuogių aliejumi ir įdėti kepimo popieriaus juostelę, kad padengtų kraštus ir priliptų. Supilti visą masę ir sulyginti paviršių su lopetėle, sušlapinta vandeniu.
  • 5Palaikyti, kol sustings. Geriausia per naktį.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis