I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Obuolinis sūrio pyragaitis


Obuolinis sūrio pyragaitis kuriam pasigaminti neprireiks nei daug laiko, nei daug pastangų. Jame susijungia klasikinio obuolių pyrago rūgštelė su sūrio pyrago kremiškumu ir saldumu. Tiesiog tobula skonių kombinacija viename deserte!

Ingredientai


Dviems pyragaičiams jums reikės:

1 vnt. didelio, žalio, rūgštaus obuolio
2 valg. šaukštų tirpinto sviesto
50 g cukraus
2 valg. šauktų cukraus
4 arb. šaukštelių vandens

Taip pat jums reikės:

50 g cukraus
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių
10 g ryžių arba kvietinių miltų
  • 1Obuolį nulupkite, išskobkite vidų ir padalinkite į šešiolika skiltelių. Į šaltą keptuvę suberkite cukrų, jį palyginkite, kad padengtų visą keptuvės dugną ir išdėliokite obuolio skilteles. Įjunkite šiek tiek aukštesnę nei vidutinė kaitrą. Cukrus pradės tirpti, maišytis su obuolio sultimis ir gražiai skrusti. Kai viena obuolio skiltelių pusė gražiai karamelizuosis, atsargiai apverskite ir užpilkite pasiflorų tyrę, toliau kaitinkite. Kai obuoliai suminkštės, įpilkite tirpintą sviestą ir nukelkite keptuvę nuo kaitros.
  • 2Į du nedidelius indelius skirtus naudoti orkaitėje supilkite po šaukštą cukraus ir du šaukštelius vandens. Taip paruoštus indelius dėkite į mikrobangų krosnelę ir šildykite priklausomai nuo turimos krosnelės galingumo. (Pvz.: 900 V turinčioje mikrobangų krosnelėje reikėtų šildyti maždaug 2 minutes ir 30 sekundžių.) Gautą karamelę paskirstykite tolygiai ant indelių dugno ir šiek tiek kraštų.
  • 3Į paruoštus indelius su karamele sudėkite karamelizuotus obuolius, po aštuonias skilteles į kiekvieną indelį ir atidėkite į šalį.
  • 4Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, supilkite cukrų ir gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę, vanilę ir vėl gerai išmaišykite. Įmuškite kiaušinių trynius, suberkite miltus ir dar kartą viską išmaišykite. Gautą masę supilkite į kepimo indelius su obuoliais palikdami apie pusę centimetro iki viršaus. Taip paruoštus pyragaičius dėkite kepti į iki 200 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su kaitinimo iš viršaus ir apačios bei ventiliatoriaus funkcija ir kepkite maždaug 20 min – 25 minutes.
  • 5Iškepusius pyragaičius prieš skanaujant atvėsinkite ir išverskite iš kepimo formelių, kad atsiskleistų visas grožis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis