I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Obuolių pyragas su migdoliniu Frangipane kremu


Ingredientai


Trapiai tešlai reikės:

80 g šalto sviesto
65 g rudojo cukraus

Migdoliniams Frangipane reikės:

190 g sviesto
140 g cukraus
3 kiaušinių

Garnyrui reikės:

2 didesnių kietų obuolių
1 citrinos
10 g cukraus
400 g raudonų uogų
  • 1Visus tešlai skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti iki trupinių konsistecijos. Sudėti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve, kad masė sutvirtėtų.
  • 2Nuvalyti obuolius ir supjaustyti vienodo dydžio skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis. Palikti pastovėti.
  • 3Frangipane kremui sviestą išpurenti su cukrumi. Suberti migdolų miltus ir toliau purenti. Plakant mušti po vieną kiaušinį. Galiausiai atsargiai įmaišyti miltus.
  • 4Į kepimo formą dėti trupinius ir suformuoti vienodo storio pagrindą. Ant jo sudėti šaldytas uogas, paliekant apie 2 cm nuo kraštų. Ant viršaus supilti migdolinį kremą ir išlyginti paviršių. Beliko sudėti obuolius. Juos geriausia dėti ratu per visą paviršių. Galima užberti šiek tiek cukraus.
  • 5Kepti 175°C temperatūroje 40 min., po 40 min sumažinti temperatūrą iki 160°C ir dar kepti apie 20 min.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis