I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Obuolių pyragas su migdoliniu Frangipane kremu


Ingredientai


Trapiai tešlai reikės:

80 g šalto sviesto
65 g rudojo cukraus

Migdoliniams Frangipane reikės:

190 g sviesto
140 g cukraus
3 kiaušinių

Garnyrui reikės:

2 didesnių kietų obuolių
1 citrinos
10 g cukraus
400 g raudonų uogų
  • 1Visus tešlai skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti iki trupinių konsistecijos. Sudėti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve, kad masė sutvirtėtų.
  • 2Nuvalyti obuolius ir supjaustyti vienodo dydžio skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis. Palikti pastovėti.
  • 3Frangipane kremui sviestą išpurenti su cukrumi. Suberti migdolų miltus ir toliau purenti. Plakant mušti po vieną kiaušinį. Galiausiai atsargiai įmaišyti miltus.
  • 4Į kepimo formą dėti trupinius ir suformuoti vienodo storio pagrindą. Ant jo sudėti šaldytas uogas, paliekant apie 2 cm nuo kraštų. Ant viršaus supilti migdolinį kremą ir išlyginti paviršių. Beliko sudėti obuolius. Juos geriausia dėti ratu per visą paviršių. Galima užberti šiek tiek cukraus.
  • 5Kepti 175°C temperatūroje 40 min., po 40 min sumažinti temperatūrą iki 160°C ir dar kepti apie 20 min.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis