I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Panna cotta su mangais


Ingredientai


Panna cotta sluoksniui reikės:

190 g graikiško jogurto
35 g cukraus

Mango kremo sluoksniui reikės:

5 kiaušinių trynių
100 g cukraus
30 g krakmolo
0,5 citrinos sulčių

Mango vaisiaus sluoksniui reikės:

2 gerai prinokusių mangų
Čili dribsnių
1 žaliosios citrinos
  • 1Želatinos lakštus išbrinkinti šaltame vandenyje. Grietinėlę, vanilės ekstraktą ir cukrų kaitinti kartu iki užvirimo. Sudėti išbrinkintą želatiną. Nukelti nuo kaitros.Gautą masę po truputi sumaišyti su jogurtu, kol gausis vientisa masė. Gautą panna cotta išpilstyti į desertines taures ir padėti į šaldytuvą sustingti.
  • 2Mango kremui pirma sumaišyti krakmolą su cukrumi. Trynius išplakti ir sumaišyti su cukraus ir krakmolo mišiniu. Pašildyti mango tyrę su citrinos sultimis ir šiek tiek užpilti ant trynių. Juos gerai permaišyti ir grąžinti atgal į prikaistuvį. Toliau kaitinant visada maišyti, kol kremas sutirštės. Masę supilti į skardelę, uždengti maistine plėvele, kad liestųsi su kremu, ir padėti į šaldytuvą atvėsti
  • 3Mangus supjaustyti kubeliais, įspausti pusės žaliosios citrinos sultimis ir įtarkuoti žievelės. Dėl ypatingo skonio įdėti šiek tiek čili dribsių.
  • 4Ant atvėsusios panna cotta dėti taip pat atvėsusį mango kremą ir ant viršaus šviežių mangų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis