I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Panna cotta su mangais


Ingredientai


Panna cotta sluoksniui reikės:

190 g graikiško jogurto
35 g cukraus

Mango kremo sluoksniui reikės:

5 kiaušinių trynių
100 g cukraus
30 g krakmolo
0,5 citrinos sulčių

Mango vaisiaus sluoksniui reikės:

2 gerai prinokusių mangų
Čili dribsnių
1 žaliosios citrinos
  • 1Želatinos lakštus išbrinkinti šaltame vandenyje. Grietinėlę, vanilės ekstraktą ir cukrų kaitinti kartu iki užvirimo. Sudėti išbrinkintą želatiną. Nukelti nuo kaitros.Gautą masę po truputi sumaišyti su jogurtu, kol gausis vientisa masė. Gautą panna cotta išpilstyti į desertines taures ir padėti į šaldytuvą sustingti.
  • 2Mango kremui pirma sumaišyti krakmolą su cukrumi. Trynius išplakti ir sumaišyti su cukraus ir krakmolo mišiniu. Pašildyti mango tyrę su citrinos sultimis ir šiek tiek užpilti ant trynių. Juos gerai permaišyti ir grąžinti atgal į prikaistuvį. Toliau kaitinant visada maišyti, kol kremas sutirštės. Masę supilti į skardelę, uždengti maistine plėvele, kad liestųsi su kremu, ir padėti į šaldytuvą atvėsti
  • 3Mangus supjaustyti kubeliais, įspausti pusės žaliosios citrinos sultimis ir įtarkuoti žievelės. Dėl ypatingo skonio įdėti šiek tiek čili dribsių.
  • 4Ant atvėsusios panna cotta dėti taip pat atvėsusį mango kremą ir ant viršaus šviežių mangų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis