I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Parfė su džiovintais vaisiais ir kava


Ingredientai


Parfė („parfait“) – tai prancūziškas šaldytas desertas, kurio pavadinimas, verčiant iš prancūzų kalbos, reiškia „puikus“, „tobulas“. Kviečiame ir jus išbandyti!

Jums reikės:

50 g cukraus pudros
1 a. š. tirpios kavos (pvz. „Nescafe Classic Crema“)
6 g želatinos
30 g vandens
  • 1Ant želatinos supilkite vandenį, pamaišykite ir palikite, kad išbrinktų. Tuo tarpu į mikserio indą sudėkite kiaušinio trynius, cukrų ir kavą ir viską plakite iki purios masės. Kol plakate kiaušinio trynių masę, smulkiai supjaustykite pusiau džiovintas figas ir slyvas. Į išplaktą purią masę lėtai supilkite pasiflorų tyrę ir švelniais sukamaisiais judesiais ją įmaišykite. Tuomet suberkite supjaustytus vaisius ir karamelizuotus riešutus – juos tolygiai įmaišykite. Galiausiai į gautą masę įmaišykite plaktą grietinėlę ir ištirpintą išbrinkintą želatiną. Gautą masę pilkite į formelę ir 4–6 val. dėkite į šaldiklį. Desertą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir papuoškite juos šviežiomis uogomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis