I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pasiflorų keksas su šokolado užpilu


Ingredientai


Jums reikės:

90 g sviesto
6 kiaušinių
180 g cukraus

Sirupui reikės:

80 g vandens
40 g cukraus

Šokoladiniam užpilui reikės:

60 g neutralaus aliejaus
  • 1Sviestą ištirpinti ir atidėti, kad pravėstų.
  • 2Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Supilti pasiflorų tyrę bei grietinėlę ir plakti iki vientisos masės. Į gautą masę suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai permaišyti. Pabaigoje supilti lydytą sviestą ir permaišyti iki vientisos masės.
  • 3Tešlą įpilti į kepimo formą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 min.
  • 4Kol keksas kepa, reikia išsivirti pasiflorų sirupą. Juo gausiai aptepti tik ką iškeptą keksą. Taip jis taps drėgnesnis ir labiau išryškės skonis bei kvapas.
  • 5Prie pasiflorų labai tinka šokoladas. Taigi, jei norite dar ryškesnio, prabangesnio skonio, galima užpilti pieniško šokolado glazūra. Reikia pakaitinti aliejų, nuimti nuo kaitros ir į jį supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps ir masė taps blizgi. Šokoladine glazūra aplieti atšaldytą keksą. Dar šiek tiek laiko palaikyti šaldytuve, kol glazūra sutvirtės.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis