I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pasiflorų keksas su šokolado užpilu


Ingredientai


Jums reikės:

90 g sviesto
6 kiaušinių
180 g cukraus

Sirupui reikės:

80 g vandens
40 g cukraus

Šokoladiniam užpilui reikės:

60 g neutralaus aliejaus
  • 1Sviestą ištirpinti ir atidėti, kad pravėstų.
  • 2Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Supilti pasiflorų tyrę bei grietinėlę ir plakti iki vientisos masės. Į gautą masę suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai permaišyti. Pabaigoje supilti lydytą sviestą ir permaišyti iki vientisos masės.
  • 3Tešlą įpilti į kepimo formą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 60 min.
  • 4Kol keksas kepa, reikia išsivirti pasiflorų sirupą. Juo gausiai aptepti tik ką iškeptą keksą. Taip jis taps drėgnesnis ir labiau išryškės skonis bei kvapas.
  • 5Prie pasiflorų labai tinka šokoladas. Taigi, jei norite dar ryškesnio, prabangesnio skonio, galima užpilti pieniško šokolado glazūra. Reikia pakaitinti aliejų, nuimti nuo kaitros ir į jį supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps ir masė taps blizgi. Šokoladine glazūra aplieti atšaldytą keksą. Dar šiek tiek laiko palaikyti šaldytuve, kol glazūra sutvirtės.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

1
    1
    Krepšelis
    Vaisių pektinas NH (500 g)
    1 X 38,99  = 38,99