I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais


Greitai ir lengvai pagaminamas patiekalas be mėsos ir pieno produktų, kuris nenusileidžia savo skoniu net geriausiems makaronų patiekalams. Orecchiette pasta puikiai sugeria nuostabios žalios spalvos ir gaivaus skonio špinatų pesto padažą. O traškūs, dūminio aromato avinžirniai patiekalui suteikia papildomos tekstūros ir skonio. Tikrai verta išbandyti visiems ieškantiems sveikesnio ir lengvai pagaminamo patiekalo.

Ingredientai


Špinatų pesto jums reikės:

150 g anakardžių riešutų
1 vnt. vidutinio dydžio svogūno
3 vnt. skiltelių česnakų
200 g špinatų
Druskos pagal skonį
Šviežiai maltų pipirų pagal skonį

Traškiems avinžirniams reikės:

400 g konservuotų avinžirnių
Žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio rūkytos paprikos
0,5 arb. šaukštelio malto kumino

Taip pat reikės:

Šiek tiek parmezano sūrio
  • 1Paruoškite špinatų pesto. Į keptuvę įpilkite keletą šaukštų alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir suberkite anakardžių riešutus. Kai jie pradės skrusti, suberkite smulkintą svogūną ir lengvai pakepinkite kol pasidarys skaidrūs. Tada suberkite smulkintus česnakus ir taip pat lengvai pakepinkite. Paskrudintus riešutus su svogūnu ir česnakais suberkite į aukštesnį trintuvo indą.
  • 2Špinatus kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir per kelis kartus sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kepinant špinatus nuolat maišykite, jiems suminkštėjus, supilkite į trintuvo indą kartu su riešutais. Sutrinkite, paragaukite ir įberkite druskos bei šviežiai maltų pipirų pagal skonį. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei manote, kad masė per tiršta ir sunkiai trinasi, įpilkite mažą šlakelį vandens.
  • 3Paruoškite traškius avinžirnius. Konservuotus avinžirnius išpilkite iš pakuotės ir labai gerai nusausinkite. Apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, apibarstykite rūkyta paprika, kuminu ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų prieskoniais. Taip paruoštus avinžirnius dėkite kepti į iki 200° C laipsnių įkaitintą oro gruzdintuvę ir kepkite 12 minučių. Jei kepsite orkaitėje, laiką didinkite iki 20-25 minučių.
  • 4Orecchiette makaronus išvirkite pagal gamintojo nurodymus pasūdytame vandenyje. Išvirusius makaronus nusunkite ir suberkite atgal į puodą, sudėkite špinatų pesto ir gerai išmaišykite. Nepamirškite nupilant makaronus, pasilikti šiek tiek vandens, kuriame jie virė. Jis labai pravers, jei padažas atrodys per tirštas. Tokiu atveju tiesiog įpilkite šlakelį makaronų vandens į puodą su makaronais ir padažu bei vėl gerai išmaišykite.
  • 5Patiekite makaronus apibarstydami traškiais avinžirniais ir šiek tiek parmezano sūrio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Špinatų ir fetos sūrio pyragas Spanakopita

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Susuktas sumuštinis su lašiša ir špinatais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronų paelija su jūros gėrybėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Midijos su traiškytomis bulvytėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Azijos įkvėpti koldūnai su krevetėmis ir kiauliena ramen sultinyje

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karka su kopūstais raudonojo vyno padaže

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gnocchi su ispaniškos dešros padažu ir pikantiškais trupiniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pyragėliai su obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Vokiškos picos užkandis su šonine ir svogūnais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi naminiai kotletukai traškia plutele su gaiviomis grikių salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grikių blyneliai su įdaru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis