I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais


Greitai ir lengvai pagaminamas patiekalas be mėsos ir pieno produktų, kuris nenusileidžia savo skoniu net geriausiems makaronų patiekalams. Orecchiette pasta puikiai sugeria nuostabios žalios spalvos ir gaivaus skonio špinatų pesto padažą. O traškūs, dūminio aromato avinžirniai patiekalui suteikia papildomos tekstūros ir skonio. Tikrai verta išbandyti visiems ieškantiems sveikesnio ir lengvai pagaminamo patiekalo.

Ingredientai


Špinatų pesto jums reikės:

150 g anakardžių riešutų
1 vnt. vidutinio dydžio svogūno
3 vnt. skiltelių česnakų
200 g špinatų
Druskos pagal skonį
Šviežiai maltų pipirų pagal skonį

Traškiems avinžirniams reikės:

400 g konservuotų avinžirnių
Žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio rūkytos paprikos
0,5 arb. šaukštelio malto kumino

Taip pat reikės:

Šiek tiek parmezano sūrio
  • 1Paruoškite špinatų pesto. Į keptuvę įpilkite keletą šaukštų alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir suberkite anakardžių riešutus. Kai jie pradės skrusti, suberkite smulkintą svogūną ir lengvai pakepinkite kol pasidarys skaidrūs. Tada suberkite smulkintus česnakus ir taip pat lengvai pakepinkite. Paskrudintus riešutus su svogūnu ir česnakais suberkite į aukštesnį trintuvo indą.
  • 2Špinatus kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir per kelis kartus sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kepinant špinatus nuolat maišykite, jiems suminkštėjus, supilkite į trintuvo indą kartu su riešutais. Sutrinkite, paragaukite ir įberkite druskos bei šviežiai maltų pipirų pagal skonį. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei manote, kad masė per tiršta ir sunkiai trinasi, įpilkite mažą šlakelį vandens.
  • 3Paruoškite traškius avinžirnius. Konservuotus avinžirnius išpilkite iš pakuotės ir labai gerai nusausinkite. Apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, apibarstykite rūkyta paprika, kuminu ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų prieskoniais. Taip paruoštus avinžirnius dėkite kepti į iki 200° C laipsnių įkaitintą oro gruzdintuvę ir kepkite 12 minučių. Jei kepsite orkaitėje, laiką didinkite iki 20-25 minučių.
  • 4Orecchiette makaronus išvirkite pagal gamintojo nurodymus pasūdytame vandenyje. Išvirusius makaronus nusunkite ir suberkite atgal į puodą, sudėkite špinatų pesto ir gerai išmaišykite. Nepamirškite nupilant makaronus, pasilikti šiek tiek vandens, kuriame jie virė. Jis labai pravers, jei padažas atrodys per tirštas. Tokiu atveju tiesiog įpilkite šlakelį makaronų vandens į puodą su makaronais ir padažu bei vėl gerai išmaišykite.
  • 5Patiekite makaronus apibarstydami traškiais avinžirniais ir šiek tiek parmezano sūrio.

Skanaus!


Panašūs receptai

Antienos Velingtono kepsnys su apelsininiu padažu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kiaulienos karkos terinas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Grybų štrudelis su filo tešla

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Balandėliai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pomidorinė sriuba su koldūnais įdarytais sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Makaronai su baklažanais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Starkis su pikantiškomis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultinga vištienos krūtinėlė su aromatingu kuskusu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Miso grikiai su grybais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Dešrelės su ypatingu padažu ir bulvių koše

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sultingi čeburekai su aviena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rudeninis vištienos troškinys su grybais ir sviestiniais pyragėliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rikotos virtinukai gnudi su raudonuoju pesto

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Spaghetti su sultingais jautienos kukuliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Antienos šnicelis su briuselio kopūstais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis