I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pavlova desertas su rikotos sūriu


Ingredientai


Morengui reikės:

100 g baltymų (4 kiaušinių)
100 g cukraus pudros
100 g cukraus
2 šaukštai balto acto

Plikytam kremui su rikotos sūriu reikės:

500 ml pieno
10 g cukraus su vanilės sėklytėmis
50 g cukraus
50 g kukurūzų krakmolo
1 kiaušinio
3 kiaušinių trynių
125 g sviesto
200 g rikotos sūrio
  • 1Į indą supilti kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą bei actą ir plakti iki laai standžių putų. Ant silikoninės keksiukų formos išvirkščios pusės konditerinio maišelio pagalba suformuoti krepšelius. Džiovinti orkaitėje 100-110°C temperatūroje 60 min.
  • 2Puode užvirti pieną. Inde išmaišyti cukrų, krakmolą ir vanilinį cukrų. Į atskirą indą įmušti kiaušinį ir kiaušinių trynius, kuriuos su šluotele išplakti kartu su cukraus ir krakmolo mišiniu iki purios masės. Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir tuomet ją supilti į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant kaitros. Kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti apie 30 min.
  • 3Išdžiovintus ir atvėsusius morenginius krepšelius nuimti nuo formelių ir šiek tiek patarkuoti krepšelių dugnus, kad jie stabiliai stovėtų lėkštėje.
  • 4Atvėsusį kremą išpurenti, sudėti rikotos sūrį ir mases sujungti lėtai maišant. Kremu užpildyti krepšelius. Ant viršaus užberti kuo daugiau aviečių ir šilauogių bei dekoruoti cukraus pudra.

Skanaus!


Panašūs receptai

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis