I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pavlova desertas su rikotos sūriu


Ingredientai


Morengui reikės:

100 g baltymų (4 kiaušinių)
100 g cukraus pudros
100 g cukraus
2 šaukštai balto acto

Plikytam kremui su rikotos sūriu reikės:

500 ml pieno
10 g cukraus su vanilės sėklytėmis
50 g cukraus
50 g kukurūzų krakmolo
1 kiaušinio
3 kiaušinių trynių
125 g sviesto
200 g rikotos sūrio
  • 1Į indą supilti kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą bei actą ir plakti iki laai standžių putų. Ant silikoninės keksiukų formos išvirkščios pusės konditerinio maišelio pagalba suformuoti krepšelius. Džiovinti orkaitėje 100-110°C temperatūroje 60 min.
  • 2Puode užvirti pieną. Inde išmaišyti cukrų, krakmolą ir vanilinį cukrų. Į atskirą indą įmušti kiaušinį ir kiaušinių trynius, kuriuos su šluotele išplakti kartu su cukraus ir krakmolo mišiniu iki purios masės. Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir tuomet ją supilti į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant kaitros. Kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti apie 30 min.
  • 3Išdžiovintus ir atvėsusius morenginius krepšelius nuimti nuo formelių ir šiek tiek patarkuoti krepšelių dugnus, kad jie stabiliai stovėtų lėkštėje.
  • 4Atvėsusį kremą išpurenti, sudėti rikotos sūrį ir mases sujungti lėtai maišant. Kremu užpildyti krepšelius. Ant viršaus užberti kuo daugiau aviečių ir šilauogių bei dekoruoti cukraus pudra.

Skanaus!


Panašūs receptai

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

23
    23
    Krepšelis
    Vaisių pektinas NH (500 g)
    2 X 38,99  = 77,98 
    Natūralus vištienos sultinys SALSUS (1l)
    2 X 8,99  = 17,98 
    Apelsinų skonio šokoladas-871
    Apelsinų skonio šokoladas (1 kg)
    2 X 19,99  = 39,98 
    Kepimo milteliai (120 g)
    2 X 1,99  = 3,98 
    Itališki makaronai Tubettoni (500 g)
    2 X 2,99  = 5,98 
    Itališki makaronai Trofie (500 g)
    2 X 3,19  = 6,38 
    Itališki makaronai Rigatoni (500 g)
    2 X 2,99  = 5,98 
    Itališki makaronai Pasta Mista (500 g)
    2 X 2,99  = 5,98 
    Itališki makaronai Gomitoni (500 g)
    2 X 3,19  = 6,38 
    Itališki makaronai Bucatini (500 g)
    2 X 2,99  = 5,98 
    Pistacijų pasta-0
    Pistacijų pasta ( 300 g)
    2 X 16,99  = 33,98 
    Baltasis šokoladas 25,9 %-881
    Baltasis šokoladas 25,9 % (2,5 kg)
    1 X 32,99  = 32,99 
    Cukrinė masė tortų dengimui (5 kg)
    2 X 26,99  = 53,98 
    Želatina lapeliais (10 vnt.)
    2 X 1,99  = 3,98 
    Greito paruošimo RYŽIŲ košė-1015
    Greito paruošimo RYŽIŲ košė (300 g)
    2 X 2,38  = 4,76