I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pikantiški chorizo kroketai


Tradicinis ispaniškas užkandis užkariavo mūsų širdis, oj skonio receptorius. Traškios plutelės, aštrios dešros ir tąsaus sūrio derinys yra nuostabus skanauti tiek vienas, tiek su gaiviu čimičiuri pagardu. Dar vienas puikus užkandžio receptas į jūsų kolekciją. Būtinai išsisaugokite ir išbandykite.

Ingredientai


Jums reikės:

200 g aštrių, kepamųjų chorizo dešrelių
30 g sviesto
30 g miltų
250 ml pieno
100 g puskiečio sūrio „Viržinis jaunas“

Paniravimui reikės:

100 g miltų
3 vnt. išplaktų laisvai laikomų vištų kiaušinių
100 g panko džiūvėsėlių
  • 1Chorizo dešreles susmulkinkite. Į prikaistuvį sudėkite sviestą, o jam ištirpus suberkite smulkintas chorizo dešreles ir kepinkite apie 5-6 minutes. Kai mėsos gabalėliai apskrus, suberkite miltus, išmaišykite ir kepinkite 1-2 minutes. Per kelis kartus, gerai išmaišant, supilkite pieną, o masei sutirštėjus, nuimkite prikaistuvį nuo kaitros.
  • 2Sutarkuokite sūrį ir jį suberkite į prikaistuvį su dešrelių ir miltų mase, viską gerai išmaišykite. Taip paruoštą masę sudėkite į indą su įklota maistine plėvele ir palikite atvėsti bei sutvirtėti bent kelioms valandoms.
  • 3Iš pailsėjusios masės formuokite norimo dydžio kroketus ir juos apvoliokite miltuose, kiaušiniuose, vėl miltuose ir kiaušiniuose ir tada džiūvėsėliuose. Taip paruoškite visus suformuotus kroketus ir dėkite juos kepti į iki 170 °C laipsnių įkaitintą aliejų. Kepkite 2-3 minutes, kol kroketai gražiai paskrus.
  • 4Skanaukite su čimičiuri padažu ar kitais mėgstamais priedais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Netikras zuikis įdarytas kiaušiniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Špinatų ir fetos sūrio pyragas Spanakopita

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Susuktas sumuštinis su lašiša ir špinatais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis