I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pikantiški kimchi blynai


Jei nors kiek sekate maisto madų naujienas, turbūt jau girdėjote ar net ragavote korėjietiškų fermentuotų daržovių kimchi. Tradiciškai kimchi gaminamas iš pekino kopūstų ir yra sūriai-rūgščiai aštrus. Tai puikus užkandis ar pagardas prie mėsos, daržovių patiekalų, kuris dar ir labai sveikas, mat savyje talpina begalę gerųjų bakterijų. Tad po visų tradicinių, šventinių patiekalų siūlome pasigaminti išskirtinius, fantastiško skonio kimchi blynus. Gaivūs, traškūs, malonų aštrumą turintys blynai puikiai tiks lengviems pietums ar vakarienei ar net į iškylą gamtoje, mat jie vienodai skanūs ir šilti, ir jau atvėsę.

Ingredientai


Jums reikės:

250-300 g kimchi kopūstų
30 g kimchi skysčio
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
30 g sojos padažo
60 g vandens
100 g miltų
30 g smulkintų svogūnų laiškų

Padažui reikės:

6 valg. š. kečupo
4 valg. š. sojos padažo
6 valg. š. Vorčesterio padažo
2 valg. š. agavų sirupo

Taip pat reikės:

Šiek teik aliejaus kepimui
Šiek tiek sezamo sėklų
Šiek tiek grietinės
Šiek tiek svogūnų laiškų
  • 1Kimchi kopūstus išimkite iš stiklainiuko ir gerai nuspauskite perteklinį skystį į dubenį (jis bus naudojamas tešlai).
  • 2Į dubenį su nuspaustu kimchi skysčiu įmuškite kiaušinį, supilkite sojų padažą, vandenį ir lengvai išplakite. Suberkite miltus ir sudėkite susmulkintus kimchi kopūstus ir susmulkintus svogūnų laiškus, gerai išmaišykite. Paruoštą blynų tešlą palikite „pailsėti“ 10 minučių.
  • 3Į dubenėlį sudėkite kečupą, įpilkite sojos padažą, Vorčesterio padažą, agavų sirupą ir gerai išmaišykite.
  • 4Keptuvę įkaitinkite, įpilkite kepimo aliejų ir sumažinkite kaitrą iki šiek tiek didesnės nei vidutinė. Formuokite norimo dydžio blynus. Blynams kepant ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų, apverskite ir baikite kepti.
  • 5Iškepusius blynus patiekite apšlakstydami paruoštu padažu, grietine ir apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais.

Skanaus!


Panašūs receptai

Tabule salotos su kepta upėtakio filė

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Turkiško stiliaus picos užkandis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški chorizo kroketai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Argentinietiškas sumuštinis su chorizo ir čimičiuri

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Brie sūris keptas duonos kepale

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pikantiški kimchi blynai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gruzdinti įdaryti velniški kiaušiniai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Netikras zuikis įdarytas kiaušiniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Lašišos tartaras su vasabi avokadu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Meksikietiškos enčilados su plėšyta kiauliena ir sūriu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bao bandelės su plėšyta hoisin antiena

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Jautienos kepsnys su saldžiarūgštėmis daržovėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pasta su špinatų pesto ir traškiais avinžirniais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Špinatų ir fetos sūrio pyragas Spanakopita

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Susuktas sumuštinis su lašiša ir špinatais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Mėsainiai su plėšyta vištiena ir gaiviomis salotomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis