I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pistaciniai lava cake pyragaičiai


Mūsų kūrybinė komanda vienbalsiai nusprendė, kad šio sezono geriausio deserto titulas atitinka šiems išties fantastiškiems pistaciniams lava cake pyragėliams. Juos pagaminti yra itin lengva, tad nereikės ilgai tam ruoštis ar gaišti daug laiko. Patiekite pyragėlius su ledais, uogomis bei smulkintomis pistacijomis ir turėsite restorano vertą desertą. Kartais tobulumas slypi paprastume.

Ingredientai


Jums reikės:

100 g sviesto
75 g cukraus
4 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
Šiek tiek kambario temperatūros sviesto (indeliams paruošti)
Šiek tiek miltų (indeliams paruošti)
Vanilinių ledų (patiekimui)
Aviečių (patiekimui)
Smulkintų, nesūdytų pistacijų (patiekimui)
  • 1Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu. Į dar šiltą šokolado ir sviesto mišinį sudėkite pistacijų pastą ir gerai išmaišykite.
  • 2Kitame dubenyje supilkite cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai viską plakite tol, kol cukrus pilnai ištirps.
  • 3Atvėsusią pistacijų masę supilkite į kiaušinių ir cukraus plakinį ir gerai išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir vėl gerai išmaišykite.
  • 4Kepimo indelių vidų gausiai ištepkite kambario temperatūros sviestu ir apibarstykite su šiek tiek miltų, kad kepant pyragėlis nepriliptų prie kraštų.
  • 5Pistacijų ir šokolado tešlą supilkite į paruoštus indelius palikdami nuo viršaus maždaug 0,5-1 cm. Visus indelius pripildykite vienodu kiekiu tešlos, kad iškeptų vienodai.
  • 6Taip paruoštus pyragėlius dėkite kepti į iki 180 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 11 minučių. Kepimo trukmė labai priklauso nuo naudojamų indelių ir orkaitės ypatumų, tad pradžioje pabandykite iškepti po vieną pyragėlį, kad nustatytumėte koks laikas yra tinkamas naudojant jūsų turimą įrangą. Iškepęs pyragėlis turi būti skystas viduje.
  • 7Iškepusius lava cake pyragėlius išėmus iš orkaitės išverskite į lėkštę ir patiekite su ledais, uogomis ir smulkintomis pistacijomis.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis