I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu


Vau, vau, vau, vau! Lengviausiai pagaminamo sūrio pyrago receptas jau čia! Ir ne šiaip sau sūrio pyrago, o deginto Baskų ir dar patobulinto su mūsų numylėta pistacijų pasta! O prie jo fantastiškai tiks ir skonius subalansuos naminis aviečių džemas, kurį pagaminsite labai greitai ir lengvai.

Ingredientai


Pyragui jums reikės:

2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių
2 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinių trynių
150 g cukraus
20 g ryžių miltų

Aviečių džemui jums reikės:

400-500 g aviečių
4 valg. šaukštų cukraus
0,5 vnt. citrinos sulčių
  • 1Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, kiaušinius ir kiaušinių trynius, suberkite cukrų, sudėkite pistacijų pastą, ryžių miltus ir trintuvo pagalba viską sutrinkite iki vientisos masės. Plakant labai svarbu nepadaryti burbuliukų, todėl trintuvą palenkite maždaug 35 laipsnių kampu, kad pats trintuvas surinktų burbulus.
  • 2Pasiruoškite 18 cm skersmens, 5 cm aukščio kepimo formelę ir į ją įklokite sulamdytą bei sušlapintą kepimo popierių. Jei naudojate kitokią kepimo formą, reguliuokite tešlos kiekį pagal ją - įpylus pyragą iki indo viršaus turi likti 0,5 cm.
  • 3Supylę pyrago masę į kepimo formą dėkite jį kepti į iki 210 °C laipsnių įkaitintą orkaitę su ventiliatoriaus funkcija ir kepkite apie 30 minučių.
  • 4Kol pyragas kepa, pasigaminkite aviečių džemą. Į prikaistuvį įpilkite šlakelį vandens, suberkite avietes ir cukrų, išspauskite citrinos sultis ir šiek tiek pavirus sumažinkite kaitrą, pavirkite apie 10 minučių. Džemui pavirus ir vos vos pravėsus sudėkite 2 lapelius želatinos, gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.
  • 5Pyragui iškepus reikėtų palaukti kol jis pilnai atvės ir palaikyti šiek tiek šaldytuve, kad susistovėtų.
  • 6Pyragą galite patiekti kartu su aviečių džemu jau dedant į lėkštes arba džemu ir šviežiomis avietėmis papuošti pyrago viršų.

Skanaus!


Panašūs receptai

Šokoladinių blynų vyniotinis su karameliniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Morenginis lazdynų riešutų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Aguoninis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai amaretti sausainiai su spanguolėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskočiai su figomis ir imbieru

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Sostinės keksas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Filo tešlos pyragas su plikytu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis sūrio tortas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Kvapnus ir drėgnas moliūgų pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su pistacijų frančipanu ir avietėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladinis pyragas su vyšniomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolių pudingas su karamele

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Migdoliniai florentinai su šokoladiniu kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

5
    5
    Krepšelis
    Pistacijų pasta-0
    Pistacijų pasta ( 300 g)
    1 X 16,99  = 16,99 
    Lazdyno rtiešutų praline pasta-913
    Lazdyno riešutų praline pasta (300 g)
    1 X 8,49  = 8,49 
    Traškūs kvietiniai dribsniai (500 g)-1074
    Traškūs kvietiniai dribsniai (500 g)
    1 X 8,49  = 8,49 
    Mangų tyrė „Ravifruit“ (1000 g)
    1 X 12,99  = 12,99 
    Pasiflorų tyrė „Ravifruit“ (1000 g)
    1 X 13,43  = 13,43