I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread


Dar vienas fantastiškas, saldus kepinys, kuris atrodo labai efektingai, o skonis gali išvaryti iš proto! Ir ne, tai ne tik skambūs žodžiai. Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas yra toks purus, kad praktiškai tirpsta burnoje, o patiektas kartu su grietinėlės padažėliu yra visiška bomba. Išbandykite, tikrai vertas nuodėmės.

Ingredientai


Jums reikės:

100 ml pieno
30 g cukraus
15 g šviežių mielių
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio
1 vnt. laisvai laikomų vištų kiaušinio trynio
50 g sviesto
1 stiklinės rudojo cukraus
2 arb. šaukštelių cinamono
50 g tirpinto sviesto
50 g kambario temperatūros sviesto (formai ištepti)

Padažėliui jums reikės:

100 g cukraus pudros
  • 1Prieš minkant mielinę tešlą palaikykite visus tešlai skirtus ingredientus šaldytuve (net ir miltus), kad atšaltų.
  • 2Į plakiklio dubenį supilkite pieną, suberkite cukrų, mieles ir miltus, įmuškite kiaušinius. 1-2 minutes maišykite lėta eiga, kol susijungs ingredientai, po to apie 10 minučių greitesne eiga, kad išsiminkytų pati tešla (tešla turėtų būti vientisa, nebelipti prie dubens kraštų). Tuomet įdėkite 50 g kambario temperatūros sviesto ir minkykite vidutiniu greičiu, kol sviestas ir tešla pilnai susijungs, tešla bus vientisa, nelips prie kraštų. Paruoštą tešla uždenkite maistine plėvele ir leiskite „pailsėti“ apie 30 minučių.
  • 3„Pailsėjusią“ tešlą padalinkite į vienodo dydžio nedidelius gabalėlius ir iš jų suformuokite rutuliukus. Gautus rutuliukus įmerkite į tirpintą sviestą, apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
  • 4Kepimo firmą gausiai ištepkite sviestu ir apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Sudėkite paruoštus tešlos rutuliukus, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite kambario temperatūroje apie 1,5 valandos. Pakilusį pyragą kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kaitinimas iš viršaus ir apačios, apie 30 minučių.
  • 5Paruoškite padažėlį. Į prikaistuvį supilkite grietinėlę, sudėkite cukraus pudrą ir kreminį sūrį, įpilkite vanilės ekstrakto. Viską gerai išmaišykite ir pašildykite. Iškepusį pyragą skanaukite su pasiruoštu padažėliu.

Skanaus!


Panašūs receptai

Traškus užkandis su rikota ir feta

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ikoniškoji pavlova su pasiflorų kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Nekeptas mangų sūrio pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Gaivus citrininis pyragas

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Biskvitiniai, šokoladiniai, kokosiniai pyragėliai Lamington

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistaciniai lava cake pyragaičiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Šokoladiniai keksiukai su majonezu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinės spurgytės su cukraus glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Citrininiai sausainiai

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis