I-V 08:00-17:00 val.

Gardu Gardu fizinė parduotuvė adresu Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama“)

Plikytas varškės pyragas


Ingredientai


Biskvitui reikės:

2 kiaušinio baltymų
15 g cukrus
30 g cukraus pudros

Vyšnių džemui reikės:

20 g cukraus

Plikytam varškės kremui reikės:

150 g pieno
Vanilės ekstrakto su sėklytėmis
45 g trynių
40 g cukarus
10 g kukurūzų krakmolo
60 g vandens
200 g varškės
80 g cukraus pudros
  • 1Pradėti nuo biskvito. Baltymus išplakti iki standžių putų su šaukšteliu cukraus. Atskirame inde sumaišyti cukrų, cukraus pudrą, miltus ir migdolų miltus. Juos atsargiai permaišyti su išplaktais baltymais. Tešlą supilti į formą ar kepimo žiedą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 min.
  • 2Vyšnių tyrę pašildyti iki 30-40°C temperatūros. Cukrų sumaišyti su pektinu, supilti į tyrę ir pastoviai maišant šluotele užvirinti ir leisti pavirti 1-2 min. Tačiau vis pastoviai maišyti. Paruoštą džemo masę supilti ant iškepusio biskvito. Palikti šaldytuve, kol bus gaminamas varškės kremas.
  • 3Plikytam kremui užvirti pieną su 65 g grietinėlės ir keliais lašeliais vanilės ekstrakto. Trynius išplakti su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Dalį karštos masės supilti ant trynių ir permaišyti. Grąžinti į prikaistuvį su likusiu pienu bei grietinėle ir kaitinti, kol sutirštės. Sudėti vandenyje brinkintus želatinos lakštus ir maišyti, kol ištirps ir pasiskirstys tolygiai.
  • 4Varškę, 200 g grietinėlės ir cukraus pudrą sudėti į smulkintuvą ir malti, kol gausis vientisas varškės kremas. Pravėsusį plikytą kremą sumaišyti su gautu varškės kremu. Jei turite šiek tiek didesnį konditerinį žiedą, biskvitą su sustingusiu džemu reikia išimti iš mažesniojo, dėti į didesnį, kad nesiliestų kraštais, ir užpilti plikytu varškės kremu. Laikyti šaldytuve, kol sustings. Geriausia per naktį

Skanaus!


Panašūs receptai

Artimųjų rytų įkvėptas desertas Knafeh

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Obuolinis sūrio pyragaitis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marmurinis keksas su pasiflorų sirupu ir šokolado glazūra

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bananinis pyragas su žaliųjų citrinų sūrio kremu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingi avižiniai sausainiai su spanguolėmis ir karijų riešutais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Trupininis desertas su mėlynėmis ir obuoliais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Ypatingas šokoladinis creme brulee

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Riešutinės tartaletės su karijų riešutų frančipanu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Rytų įkvėptas apelsininis pyragas su aguonomis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Marokietiški blyneliai su egzotišku pagardu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Bandelės „Pynutės“ su moliūgais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Galetė su mėlynėmis

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Tartaletė su vaisine karamele, riešutais ir džiovintais vaisiais

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Pistacinis Baskų sūrio pyragas su naminiu aviečių džemu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Varškės keksas su traškiu užpilu

Autorius: Gediminas Endriukaitis

Plėšomas cinamoninių bandelių pyragas Monkey bread

Autorius: Gediminas Endriukaitis

0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščis