Plikytos tešlos pyragaičiai Profitroliai su sūriu

Ingredientai
Jums reikės:
125 ml vandens
35 ml baltojo vyno
Žiupsnelio druskos
60 g sviesto
2 vnt. didelių laisvėje laikomų vištų kiaušinių
50 g čederio sūrio
1 arb. šaukštelio čili dribsnių
50 g parmezano sūrio
Pasirinktų džemų tinkančių prie sūrių
- 1Į prikaistuvį supilkite vandenį, vyną, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite sviestą ir dėkite kaisti ant vidutinės kaitros. Vis pamaišykite kol sviestas tolygiai ištirps ir skystis užvirs. Prikaistuvį nukelkite nuo kaitros, iškart supilkite miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Gražinkite prikaistuvį ant vidutinės kaitros ir nuolat maišydami pakaitinkite dar porą minučių, kad išgaruotų papildomas skystis ir tešla sušoktų į vieną gražų gabaliuką. Išimkite tešlą į dubenį ir leiskite jai atvėsti.
- 2Į pravėsusią tešlą supilkite išplaktus kiaušinius (per tris kartus vis išmaišant gerai). Suberkite smulkiai sutarkuotą čederio sūrį ir čili dribsnius ir viską gerai išmaišykite.
- 3Konditerinio švirkšto/maišo pagalba suformuokite nedidelius (šaukštelio dydžio) profitrolius ir užtarkuokite parmezano sūrio.
- 4Taip paruoštus sūrio profitrolius kepkite iki 190 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija 15 minučių.
- 5Skanaukite su pasirinktais džemais tinkančiais prie sūrių.